Tällainen on asuinalue, jossa alaikäinen poika joutui henkirikoksen uhriksi jouluaattona: "Arabianranta on todella yhteisöllinen paikka"

Tässä talossa Arabianrannan henkirikos tapahtui 0:18
Tässä Arabianrannassa sijaitsevassa talossa kamala murhenäytelmä tapahtui

Helsingissä lapsiperheiden suosimalla Arabianrannan asuinalueella tapahtui raaka henkirikos jouluaattona myöhään illalla. Tällaisesta asuinalueesta on kyse.

Myöhään jouluaattoiltana Helsingissä tapahtui vakava henkirikos, jossa uhrina oli alakouluikäinen poika. Rikoksen tapahtumapaikkana on yksityisasunto Arabianrannan asuinalueella.

Rauhallisena asuinalueena tunnettu Arabianranta houkuttelee erityisesti lapsiperheitä ja nuoria. Nuorekkaalla alueella ei ole huonon asuinalueen leimaa. 

Keskituloisia ja kerrostaloja

Arabianranta kuuluu Toukolan kaupunginosaan. Toukolassa on paljon vanhempaa rakentamista, kuten puutaloja ja 50-luvun kerrostaloja.

Arabianrannan alue sen sijaan on uudempi, 2000-luvulla rakennettu asuinalue. Alueen suunnittelu alkoi 1990-luvun alussa Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa. Ensimmäiset uudet asukkaat muuttivat alueelle vuonna 2001.

Alue koosuu pääsi osin kerrostaloista, joita on Kiinteistömaailman tietojen mukaan 94 prosenttia. Omistusasuntoja on 43 prosenttia. Keskineliöhinta alueella kipuaa 5 300 euroon.

Asuinalueella asuvien keskitulo on 3 537 euroa.

"Yhteisöllinen paikka"

Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala asuu alueella. 

– Arabianranta on todella yhteisöllinen paikka. Tykkään asua alueella. Lähellä on merenrantaa ja lähellä hyvät päiväkodit sekä koulut, Kanala kertoo. 

Kanala osallistuu joulupäivänä järjestettävään muistojuhlaan, jossa muistellaan henkirikoksen uhriksi joutunutta alaikäistä. Muistojuhla on alueen asukkaiden järjestämä. 

– Alueella on merkittävää yhteisöllisyyttä ja halua kohdata ihmisiä murheen keskellä. Olen iloinen niistä asukkaista, jotka haluavat järjestää tilaisuuden ja tavata muita, Kanala kommentoi. 

Luontoa ja kulttuuria

Alueen rakentaminen jatkuu edelleen. Kiinteistömaailman tietojen mukaan Arabianranta tarjoaa kodin yli 13 000 asukkaalle.

Arabianrantaa voi kuvailla yhteisölliseksi asuinalueeksi, jossa yhdistyy kulttuuri, taide ja luonto. Alueelle pääsee hyvin useilla julkisilla.

Kesän kynnyksellä alueella järjestetään katujuhlat, jotka keräävät runsaasti kävijöitä myös alueen ulkopuolelta. Pop & Jazz Konservatorio sekä muut alueen oppilaitokset pitävät nuorekasta kulttuuriprofiilia yllä. 

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu sijaitsi aiemmin alueella, mutta sen toiminta siirrettiin kokonaan Otaniemeen kesällä 2018. 

Arabian alue tarjoaa kuitenkin edelleen designin ja taiteen ystäville niin näyttelyitä kuin pieniä kaupunkisuunnittelun yksityiskohtia.  

Alueen ainutlaatuiselle luonnonsuojelualueelle pääsee rantaviivaa seuraamalla. 

Ei huono-osaisen asuinalueen leimaa

Nuorekkaalla alueella ei ole huonon asuinalueen leimaa. 

Turun yliopisto selvitti Suomen kuuden suurimman kaupungin huono-osaisimmat asuinalueet. Mittarina on käytetty alueen köyhyysastetta, kouluttamattomien osuutta aikuisväestöstä sekä työttömyysastetta.

Helsingissä listalla on neljä aluetta, eikä Arabianranta kuulu näihin. Tutkimuksen mukaan huono-osaisimpia kaupunginosia Helsingissä ovat Jakomäki, Kontula, Puotinharju, Roihupelto, Itäkeskus. 

Lähteet: Helsingin kaupunki, Kiinteistömaailma

Lue myös:

    Uusimmat