Tällä pikkubussilla kerkeät lentokentälle – tehoa yli 500 hevosvoimaa

Saksalaiset tykkäävät voimasta ja vauhdista. Volkswagen-konsernin autoihin keskittynyt virityspaja Oettinger on ”hieman” piristänyt Volkswagenin uusimman sukupolven ylellistä pikkubussi Multivania.

Tämä pakettiauto ei näytä aivan normaalilta. Puskuri tulee poikkeuksellisen lähelle maata ja kori on normaalia leveämpi. Pyöränkaaret ovat huomattavasti vakiota leveämmät ja auto istuu poikkeuksellisen matalalla. Tämä on virityspaja Oettingerin näkemys nopeasta pikkubussista.

Muutokset eivät jää ulkonäköön, sillä pellin alle on istutettu muun muassa Audi RS3:sta tuttu ja paljon kehuja saanut 2,5-litrainen vitoskone. Myös moottori on saanut päivityksiä ja tehoa se tarjoaa 518 hevosvoimaa. Tässä vaiheessa myös aerodynamiikkaa parantava korisarja on ymmärrettävä, sillä tällä pikkubussilla edetään Autobahnalla vähintäänkin riittävällä nopeudella. Myös jarrut on päivitetty tehojen tasolle ja piirroskuvissa puolien välistä pilkistävät Porsche-tekstillä varustetut jarrusatulat.

Yli 500-hevosvoimainen huippumalli on vielä suunnitteluasteella. Sen tuotantoon ottamisesta saadaan mahdollisesti lisätietoa marraskuun lopussa aukeavassa harrastajille suunnatussa Essen Motor Showssa. Siihen asti Oettinger tarjoaa Multivaniin nelisylinterisiä 250- ja 360-hevosvoimaisia bensamalleja ja 240-hevosvoimaista dieselmallia.

Lue myös:

    Uusimmat