Taktinen kömmähdys vei Krista Pärmäkosken mahdollisuudet palkintopallille: "Vähän harmittaa"

Krista Pärmäkoski nousi Tour de Skin kokonaistilanteessa kolmanneksi launtain perinteisen tyylin sprintin kutossijallaan. Pärmäkoski piti hiihtoaan hyvänä, vaikka parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia.

Vielä perjantaina Pärmäkoski ennakoi sprintistä vaikeaa, mutta suomalaisen tie vei aina finaaliin saakka.

– Melkonen päivä, en olisi uskonut, Pärmäkoski päivitteli Hiihtoliiton haastattelussa.

– Aika-ajo oli tukkoinen, syke ei meinannut nousta, eikä noussut koko kisapäivänä. Huomaa, että alkaa väsymys painaa varmasti kaikilla. Minulle Tour on yleensä sopinut, kun jaksan päivästä toiseen ainakin jollain tasolla hiihtää.

Aika-ajoissa kahdenneksitoista hiihtänyt Pärmäkoski voitti puolivälieränsä ja selviytyi välieränsä kolmantena aikavertailun kautta finaaliin. Finaalissa paukut eivät enää riittäneet, vaan suomalainen jäi finaalissa hännille kuudenneksi.

Jossiteltavaakin jäi. Pärmäkoski kertoi tehneensä finaalissa pienen taktisen kömmähdyksen, kun ei vaihtanut latua kisassa toiseksi yltäneen Ruotsin Maja Dahlqvistin perään.

– Olisi voinut tulla pallille, Pärmäkoski arvioi.

Suomalaisen tasatyöntö ei lopulta riittänyt loppusuoralla.

– Vähän harmittaa, että tuli pieni virhe. Hiihtona oli hyvä päivä, en osaa olla hirmu murheellinen. Kaikin puolin sain hyvät kisat ja lähti kroppa toimimaan.

Naisten sprinttikisan palkintosijat menivät Ruotsiin, kun voittoon hiihti Linn Svahn ennen Dahlqvistia ja Emma Ribomia.

Tour de Ski huipentuu sunnuntaina yhteislähtökisaan, joka päättyy Alpe Cermisin loppunousuun. Pärmäkoski lähtee viimeisellä etapille yhteistilanteen kolmantena Yhdysvaltain Jessica Digginsin ja Venäjän Jevgenia Stupakin jälkeen. Kärkeen eroa on minuutti ja 51 sekuntia, kakkossijaan 57 sekuntia.

– Tästä on kiva lähteä huomenna nauttimaan. Nyt on pelkästään voitettavaa. On se sitten sija kahdeksan tai jotain, lähtökohtaisesti on mennyt paremmin kuin osasin kuvitellakaan.

Puolivälierään lauantaina yltänyt Johanna Matintalo on ennen viimeistä etappia kokonaistilanteessa 17:s vajaat viisi minuuttia kärjelle jääneenä.



Lue myös:

    Uusimmat