Suomalaishiihtäjän loistohiihto kuivui kasaan, kun "kaveri tuli syliin" – "Vähän ärsyttää, aika paljonkin"

Lauri Lepistön lauantain sprintti hiihdon Tour de Skillä sai ikävän päätöksen. Hyvissä asemissa puolivälierässään hiihtänyt Lepistö kärsi muiden hiihtäjien kolaroinnista ja jäi eränsä viidenneksi. Välieräpaikka jäi haaveeksi.

– Tourin paras päivä. Ok karsinta ja erässä tuntui hemmetin hyvältä. Mietiskelin, jos pää pitäisi kerrankin ja pystyisi menemään taktiikan mukaan, ettei höntyilisi. Ja niinhän siinä oli ihan paraatipaikalla viimeiseen alamäkeen. Olisin päässyt käyttämään linkoa, mikä on tärkeä tuossa loppusuoralla. Liukas suksikin oli, Lepistö kertasi Hiihtoliiton haastattelussa.

Sitten alkoi tapahtua. Viimeisessä laskussa ennen loppusuoraa Ruotsin William Poromaa ja Italian Francesco De Fabiani kolaroivat. Kaatunut Poromaa vei Lepistön mukanaan maihin.

– Kaveri tuli syliin, ei ollut mitään tehtävissä. Vähän ärsyttää, aika paljonkin. Olisin voinut vaikka voittaa sen oman erän noilta paikoilta.

Kilpailun voittoon hiihti lopulta Ruotsin Oskar Svensson ennen venäläisiä Gleb Retivykhiä ja Aleksandr Bolshunovia. Markus Vuorela oli parhaana suomalaisena seitsemäs.

Lue myös:

    Uusimmat