Krista Pärmäkoskelta upea hiihto Val di Fiemmen sprintissä – ruotsalaisilta mykistävä esitys

Krista Pärmäkoski hiihti hienosti kuudenneksi Val di Fiemmen perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailussa lauantaina. Markus Vuorela ylsi upeasti välieriin. Lauantain sprintti oli Tour de Skin toiseksi viimeinen osakilpailu.

Ruotsalaiset ottivat kilpailussa kolmoisvoiton. Linn Svahn nappasi voiton, Maja Dahlqqvist hiihti toiseksi ja Emma Ribom kolmanneksi.

Venäjän Natalia Neprjajeva oli neljäs ja saman maan Tatjana Sorina viides.

Pärmäkoski selvitti tiensä finaaliin toisesta semifinaalista aikavertailun perusteella. Suomalainen oli eränsä kolmas Dahlqvistin ja Neprjajevan jälkeen, mutta hänen aikansa riitti finaalipaikkaan.

Johanna Matintalo selvitti tiensä jatkoon aika-ajoista, mutta tie katkesi puolivälierävaiheessa. Matintalo jäi eränsä neljänneksi, eikä hänen aika riittänyt jatkopaikkaan.

Vuorelan veto ei riittänyt

Ensimmäistä kertaa urallaan sprintin aika-ajoista jatkoon päässyt Markus Vuorela eteni aina välierävaiheeseen saakka.

Suomalainen jäi lopulta vain niukasti finaalipaikasta. Vuorela oli kärkitaistelussa välieränsä loppusuoralle saakka, mutta joutui lopulta taipumaan.

Vuorela oli eränsä kolmas häviten sen ykköselle, Artem Maltseville 0.27 sekuntia. Federico Pellegrino oli erän toinen. Aikavertailussa Vuorela jäi finaalipaikasta sekunnin.

Miesten kilpailun voittoon hiihti Ruotsin Oskar Svensson, jolle voitto oli maailmancupissa ensimmäinen. Venäjän Gleb Retivykh oli toinen ja saman maan Aleksandr Bolshunov kolmas.

Tour de Ski päättyy sunnuntaina Alpe Cermisin loppunousuun huipentuvalla yhteislähtökilpailulla.

Suomalaisista myös Lauri Lepistö ja Juho Mikkonen ylsivät jatkoon aika-ajoista, mutta heidän kilpailunsa päättyi puolivälierävaiheessa.


Lue myös:

    Uusimmat