Taksiyhtiön toimitusjohtajalle tuomio: Maksoi palkkaennakkoa väärennetyllä rahalla

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut taksiyhtiön toimitusjohtajan lievästä rahanväärennyksestä sakkoihin. Mies antoi väärennetyn 100 euron setelin työntekijälleen palkkaennakkona. 

Rikos tapahtui kesällä 2021 Helsingissä. Taksiyrittäjä oli saanut haltuunsa väärennetyn 100 euron setelin, joka oli alun perin tullut tuntemattomaksi jääneeltä asiakkaalta. 

Tuomion mukaan mies antoi vääräksi tietämänsä rahan työntekijälleen palkkaennakkona yhdessä kolmen aidon setelin kanssa. 

Tuomiosta ei käy ilmi, miten asia päätyi viranomaisten tietoon. Kun asiaa selviteltiin yrittäjä kertoi poliisille, että antoi väärennetyn setelin työntekijälle vitsillä. 

Tarina muuttui

Käräjäoikeudessa kertomus muuttui. Mies väitti, että työntekijä oli itse ottanut setelin hänen pöydältään hänen huomaamatta. Mies myös väitti, että maksoi työntekijälle palkkaennakkona vain 50 euroa. 

Käräjäoikeus ei uskonut uutta tarinaa, vaan katsoi yrittäjän syyllistyneen rikokseen syyttäjän esittämällä tavalla. 

Tuomio perustui muun muassa väärän rahan saaneen työntekijän kertomukseen, joka oli käräjäoikeuden mielestä "huomattavasti uskottavampi" sekä siihen, että yrittäjä muutti omaa kertomustaan.

Mies tuomittiin lievästä rahanväärennyksestä 50 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen. Hänen tuloillaan maksettavaa jää 1 750 euroa. 

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan myöntänyt asiassa valituslupaa. Käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi. 

Lue myös:

    Uusimmat