Taksipalvelu Uber harjoittelee koko maailman hallintaa

Uber on Intiassa harjoittelemassa ja opettelemassa, miten hallita koko maailmaa, kirjoittaa Wired-sivusto.

Taksipalvelu Uber toimii eri lailla eri maissa. Seattlessa voi sovelluksella tilata kyydin, johon saat polkupyörän mukaan. Filippiineillä kyydistä voi maksaa käteisellä.

Eri paikoissa on omat säännöt, ihmiset, tottumukset, infrastruktuuri tai tarpeet. Siksi Uberin aikeet levittyä Intiaan ovat muutakin kuin pelkkä sovelluksen avaaminen.

Uber päättikin sijoittaa miljoonia kasvaviin markkinoihin. Hiljattain yhtiö avasi Intiaan kehityskeskuksen, jossa se selvittää, miten he saisivat toimintansa toimimaan miljardien ihmisten keskuudessa.

Tarkoituksena on myös kehitellä uudenlaisia Intian liiketoimintaan sopivia ominaisuuksia. Yhtiö myös toivoo pystyvänsä soveltamaan tutkimustuloksia muihin samantapaisiin maihin.

Uberilla työskentelevän insinöörin mukaan tarkoituksena on rakentaa järjestelmä, joka palvelee koko maailmaa. Yhtiö on kuitenkin kohdannut ennen kaikkea monikulttuurisuuteen liittyviä ongelmia, teknisten ongelmien sijaan.

Uberilla on Intiassa 250 000 kuskia, ja maasta on tullut yhtiön kolmanneksi suurin markkina-alue Yhdysvaltojen ja Kiinan jälkeen.

Lähde: Wired

Lue myös:

    Uusimmat