Taksikuski kuvasi rajun ilmalennon: Pyöräilijä paahtoi tuhatta ja sataa Vantaalla – Mazda kääntyi yllättäen eteen

Taksikuski kuvasi: Maantiepyöräilijä törmäsi autoon – hurja ilmalento 0:10

Kotkalaismiehen kojelautakameraan tallentui hurja onnettomuus Vantaalla. Kypärä saattoi pelastaa maantiepyöräilijän hengen tämän törmättyä eteen kääntyneeseen autoon.

Pääkuvan video

Taksikuskin kojelautakamera tallensi: Maantiepyöräilijä törmäsi autoon – hurja ilmalento

Taksia Kotkan seudulla ajava Jussi sai viime viikolla keikan Vantaalle. Kello läheni tiistai-iltana yhdeksää, kun Ylästöntien ja Kirkkotien risteyksessä Jussin edessä rysähti – ja kovaa. Kirkkotieltä vasemmalle Ylästöntielle kääntymässä olleen Mazdan kuljettaja ei havainnut kovaa vauhtia Kirkkotietä ajanutta pyöräilijää, vaan kääntyi suoraan tämän eteen.

Jussin kojelautakameraan tallentuneella videolla näkyy pelottavan hyvin, miten pyöräilijä osuu kääntyvän auton oikeaan takakulmaan ja lentää voltilla katuun. 

Jussi epäilee, ettei autoilija yksinkertaisesti tajunnut pyöräilijän lähestyvän niin kovalla vauhdilla. 30 km/h:n nopeusrajoitus päättyy pyöräilijän suunnasta tulevilla vain parisenkymmentä metriä ennen risteystä. 

– Autoilija ehkä katsoi fillarin olevan niin kaukana, että kerkeää hyvin kääntyä sitä ennen, mutta ei tiennyt että se ajoikin auton nopeutta.

Videolta on vaikea sanoa sataprosenttisella varmuudella, käyttikö autoilija vilkkua, eikä asiaan ehtinyt Jussikaan kiinnittää huomiota.

Sivullisilta tehokasta toimintaa

Jussi kehuu videolla näkyvien ihmisten toimintaa.

– Ei tilannetta olisi voinut ottaa paremmin haltuun, hän toteaa.

Mazdan kuljettaja pysäytti autonsa välittömästi ja kiirehti katsomaan pyöräilijän vointia soittaen samalla hätänumeroon. Tilanteeseen täysin ulkopuolisena tullut nainen talutti pyöräilijän pois ajoradalta, auttoi istuutumaan ja piti huolta tämän voinnista. Myös ruttaantunut polkupyörä saatiin nopeasti siirrettyä pois muuta liikennettä haittaamasta. Kaiken kukkuraksi ambulanssi saapui puolessatoista minuutissa.

Pyöränsä selästä lentänyt mies valitteli Jussin mukaan toista rannettaan, mutta muuten hän ei vaikuttanut loukkantuneen sen vakavammin. Kypärä koitui todennäköisesti tässäkin tapauksessa pyöräilijän pelastukseksi.

Lue myös:

    Uusimmat