Taksialan uudistus astuu voimaan heinäkuussa – Berner: Sovellukset mahdollistavat hintavertailun

5:32

Taksialan uudistus astuu voimaan heinäkuun alussa. MTV Uutisten Huomenta Suomessa vieraillut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoo, että uudistus on ennen kaikkea kuluttajalähtöinen.

– Tässä kokonaisuudessa on ennen kaikkea kyse siitä, että toimintamalli muuttuu. Se muuttuu paitsi kuluttajille myös yrittäjille ja se luo paljon mahdollisuuksia. Uskon kyllä, että tämä on ennen kaikkea kuluttajan etu, koska koko tässä lainsäädännössä on pyritty käyttäjälähtöiseen ajatteluun, Berner painottaa.

Toimintamallin muutoksella Berner tarkoittaa sitä, että taksilain muutos mahdollistaa palveluiden yhdistämistä.

– Samalla ajoneuvolla voidaan kuljettaa postia tai henkilöitä tai tavaroita. Ja se tarkoittaa myös sitä, että sen ajoneuvon kapasiteettia on tarkoitus saada ylöspäin, esimerkiksi kannattavuutta ja mielenkiintoisempia liiketoimintamahdollisuuksia yrittäjälle, Berner kuvaa.

Bernerin mukaan jatkossa taksimatkojen hintoihin tulee entistä enemmän joustoa. Hinnat voivat sekä nousta että laskea.

– Jatkossa voimme seurata eri kännykkäsovelluksilta eri taksiyhtiöiden hintoja. Osa tarjoaa vaikka kymmenellä eurolla kyytiä, osa kilometriperusteisesti. Uskon, että kilpailutusta tehdään monella eri tasolla. Toisaalta operaattorit eli erilaiset sovellukset tekevät kilpailutusta kuluttajan puolesta, toisaalta esimerkiksi julkisen puolen ostajat, kuten Kela tai sitten kunnat tekevät kilpailutusta, Berner avaa.

Taksialan uudistuksessa on pelätty harmaan talouden ongelmien lisääntyvän. Bernerin mukaan vastuu harmaan talouden torjunnasta on nenen kaikkea yhteiskunnalla.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin koko haastattelu yllä olevalla videolla. Siinä avataan koko tulevaa taksialan muutosta.

Ministeri Anne Berner.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja