Taivaalta sataa kalaa − nämä ovat erikoisimmat luonnonilmiöt maailmalla!

Punainen sade, jatkuva myrsky ja puihin kiipeilevät vuohet. Nämä luonnonilmiöt ovat hämmästyttäneet ihmisiä jo vuosia.

Kun taivaalta satoi kalaa

Hondurasissa toukokuun ja heinäkuun välissä saattaa sataa kaloja. Tämä luonnonilmiö alkaa yleensä tummien pilvien kerääntyessä taivaalle. Pilvien mukana seuraa salamointia, kovaa tuulta ja kaatosadetta kahden tai kolmen tunnin ajan.

Sateen jälkeen maasta löytyy satoja eläviä kaloja, jotka paikalliset käyvät napsimassa ämpäreihin ja vievät koteihinsa laittaakseen niistä ruokaa. Vuodesta 1998 alkaen Yoron kaupungissa on vietetty festivaalia taivaalta satavien kalojen kunniaksi.

Myrsky, joka ei koskaan lopu

Catatumbo-joen suulla Maracaibo-järvellä vallitsee jännite, joka ylettyy peräti viiden kilometrin korkeuteen. Jännitteen ansiosta alueella salamoi noin 150 yönä vuodessa, 10 tuntia yössä ja jopa 280 kertaa tunnissa.

Salamointia on käytetty navigointi-apuna alueella jo iät ja ajat. Paikalliset ympäristöasiantuntijat toivovat saavansa alueen UNESCO:n suojelukseen.

Punaisen sateen alla

Kesällä 2001 Intian osavaltiossa Keralassa havaittiin sateen olevan punaista. Vereltä näyttävä sade tahrasi ihmisten vaatteet. Myös keltaisesta, vihreästä ja mustasta sateesta raportoitiin.

Tutkimukset osoittivat, että värjäytynyt sade johtui ilmassa leijuvista itiöistä, jotka olivat peräisin levästä.

Kiipeilevät vuohet

Marokossa vuohet ovat oppineet kiipeilemään oliivipuita muistuttaviin argan-puihin. Puiden hedelmät ovat vuohien herkkua. Farmarit seuraavat puihin kiipeäviä vuohia, sillä hedelmien sisällä on siemen, jonka vuohet sylkäisevät aina pois. Siemenestä on mahdollista tehdä öljyä, jota käytetään ruoanlaitossa ja kosmetiikassa.

Valitettavasti puut ovat katoamassa maailmasta, sillä vuohet järsivät niitä vähän liiankin innokkaasti.

Taivaalla liekehtivä sateenkaari

Tämä ilmiö syntyy, kun aurinko on korkealla ja sen valo lävistää untuvapilvet. Lopputuloksena on sateenkaari, joka näyttää liekehtivän taivaalla.

Lähde: oddee.com

Studio55/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja