Taikasienitehtailija kasvatti 10 kiloa huumeita saunassaan, kärähti Tullin napattua nettihuumekaupan palvelimen – "2-3 g niin tulee jo tujut tripit"

Taikasienitehtailija kasvatti 10 kiloa huumeita saunassaan – kärähti Tullin napattua nettihuumekaupan palvelimen 0:35
Taikasienitehtailija kasvatti 10 kiloa huumeita saunassaan – kärähti Tullin napattua nettihuumekaupan palvelimen

Psilosybiiniä sisältäneitä sieniä kasvattanut ja netissä myynyt mies kärähti osana Suomen viranomaisten massiivista Silkkitie-huumetutkintaa. Tullin takavarikoimalta Silkkitie-palvelimelta kävi ilmi, että mies on myynyt sieniä yli tuhannen myyntitapahtuman verran, mikä tarkoitti yhteensä noin 10 kilon myyntiä.

Huumesienikauppias oli käyttänyt salatussa Tor-verkossa nimimerkkiä "tattistavaan". Mies oli jatkanut touhujaan sienten parissa kiinnijäämiseensä asti, sillä viime vuoden joulukuussa hänen asunnoltaan takavarikoitiin noin 750 grammaa sieniä. Sienet kasvoivat saunassa.

Oikeudessa mies kertoi kasvattaneensa sieniä aluksi "omiin tarkoituksiinsa", mutta sadon ylitettyä miehen omat tarpeet hän ryhtyi myymään niitä verkossa. Hän kertoi osan kauppatapahtumista olleen hämäystä, sillä hän oli tehnyt verkossa itse itseltään ostoja voidakseen antaa tuotteilleen tuoretta hyvää palautetta. Oikeus ei pitänyt miehen selitystä varteenotettavana, sillä tämä ei esimerkiksi osannut nimetä ainuttakaan valeostoihin käyttämäänsä tiliä.

Ohjeisti asiakkaita "henkimaailman matkailuun"

Oikeudessa oltiin myös erimielisiä siitä, kuinka monta grammaa on yksi annos taikasieniä. Miehen mukaan hänen myymiensä käyttöannosten määrä tulisi arvioida viiden sienigramman annosten perusteella. Esitutkinnan mukaan mies oli kuitenkin ohjeistanut ostajia annoskoon määrittelyssä toisin, joten miehen puheille oikeudessa ei annettu juuri painoarvoa.

– Hei! 2-3 g niin tulee jo tujut tripit. 1 g fiilistelyyn ja +3g sitten henkimaailman matkailuun, hän oli kirjoittanut.

Vuonna 1990 syntynyttä miestä ei ole aiemmin tuomittu rikoksista, joten hänet tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta 1 vuoden 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin lisäksi menettämään valtiolle rikoshyötynä 77 400 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat