Taikapaperilla päällystetty kansio

Taikapaperi on silittämällä kiinnittyvä erikoispaperi. Valkoisen, läpikuultavan ja märkälujan paperin toisella puolella on lämmön avulla kiinnittyvä liima. Lämpökäsittelyssä liima ei eritä myrkyllisiä kaasuja. Taikapaperi kiinnittyy silittämällä esim. kankaaseen, lasiin, paperiin, puuhun, nahkaan, metalliin tai muoviin. Ainoat pinnat joihin taikapaperi ei tartu ovat leivinpaperi ja teflon/silikon-käsitellyt pinnat.

Tarvikkeet:
- valkoinen rengaskansio
- Do it magic -taikapaperia n. 65 x 40 cm
- Marabu Silk Art -silkkiväriä - silkinmaalaussivellin
- Aqua-lakkaa
- pehmeä sivellin
- silitysrauta ja -lauta
- suojamuovia

Työohje:

1. Rypistä taikapaperipala ryppyiseksi.
2. Aloita taikapaperin silittäminen kansion päälle etu- tai takakannesta, silitä paperi ensin kiinni kansion päälipuolelle. Tarkista kuitenkin ennen silityksen aloittamista että taikapaperin liimapuoli on kansiota vasten. Varmuuden vuoksi voit myös suojata silityslautasi leivinpaperilla.
3. Leikkaa reunojen yli menevä paperi kauttaaltaan noin kahden sentin levyiseksi. Leikkaa paperista kansion kulmien kohdalta pois kolmion malliset palat, niin että leikkauslinja kulkee kansion kulman kautta.
4. Käännä ja silitä paperin reunat kansion sisäpuolelle.
5. Suojaa työpöytä suojamuovilla ja kätesi kumihanskoin. Maalaa kansion päälipuoli silkkivärillä ja anna värin kuivua hyvin. Halutessasi voit tehdä pilkkuja tai raitoja toisen värisellä silkkivärillä.
6. Jotta kansio kestäisi paremmin kulutusta, lakkaa kansion pinta lopuksi vesiliukoisella Aqua-lakalla.

Taikapaperin voi värjätä silkkivärillä myös ennen silittämällä kiinnittämistä. Tällöin näet paperin lopullisen värin ja mahdollisen kuvion jo ennen kansioon kiinnittämistä.


Malli ja materiaalit: Sinooperi Oy p. 09-348 4466
Studion Mikado-hyllyt ja -pöytä: HT-Collection 03-780 1556
Anun raitapaita: Marimekko 09-75871
(T.i.l.a. osa 7, 24.2.2002 )

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja