Taideteos restauroitiin surkuhupaisalla tavalla pieleen Espanjassa: "Suurimman rikoksen teki se ihminen, joka ensin tilasi työn..."

Patsas restauroitiin huvittavalla tavalla pilalle Espanjassa 0:45
Pankin seinää koristava patsas entisöitiin omituisen näköiseksi.

Espanjalainen taideteos keräsi huomiota surkuhupaisasta syystä: pankin seinää koristava patsas entisöitiin omituisen näköiseksi.

Espanjalainen taidemaailma on jo kiusallisen kuuluisa restauroinneista, jotka eivät mene putkeen. Mediahuomiota ovat jo keränneet esimerkiksi barokkitaiteilijan Neitsyt Maria -teoksen "korjattu" versio sekä vuonna 2018 El Ranadoiron kylässä entistetty Jeesus-lapsi, joka sai yllensä kirkkaanvihreän vaatteen.

Nyt Palencian kaupungin patsasentisöinti on noussut otsikoihin samasta, surkeasta syystä, kertoo The Guardian.

– Katsokaa Palencian perunapäätä, Yhdysvaltain julkisen palvelun radioyhtiö  NPR-sivusto puolestaan veisteli.

"Suurimman rikoksen teki se ihminen, joka ensin tilasi työn..."

NPR:n mukaan nyt entisöity teos sijaitsee paikallisen pankin julkisivussa. Aiemmin teoksessa esiintyi hymyilevä nainen. Nyt naiselle on muotoiltu hämmentävän sekavat kasvot. Teosta onkin solvattu sarjakuvahahmon ja lapsellisen näköiseksi.

– Suurimman rikoksen teki se ihminen, joka ensin tilasi työn ja sitten yritti jatkaa elämää kuin mikään ei olisi vialla, kuvan patsaasta Facebookissa jakanut Antonio Guzmán Capel ihmettelee.

Kuvia teoksesta leviää netissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Entisöijän henkilöllisyys ei ole tiedossa

Taideuutissivusto The Art Newspaperin mukaan ammattientisöijät ovat jo pitkään vaatineet tiukennuksia restaurointiin ja siihen, kuka sen saa suorittaa ja miten. "Perunapään" entisöijän henkilöllisyys ei ole tiedossa.

Ei aivan nappiin mennyt tämäkään... Espanjan kirkko palkkasi taidekäsityöntekijän entisöimään 1500-luvulla tehdyn puisen patsaan Pyhästä Yrjöstä. Katso lopputulos:

500 vuotta vanhan patsaan entisöinti epäonnistui 0:42

Lue myös:

    Uusimmat