Mainos

Tähtivieraita: Jonna Järnefelt

Helmessä alkaa uusi sarja, jossa tapaamme mielenkiintoisia naisia oman tähtimerkkinsä edustajina. Teemme vieraillemme tähtikartan ja kyselemme, miten he omassa elämässään toteuttavat omaa tähtimerkkiään, ja tunnistavatko he itsessään astrologian piirtämiä tunnusmerkkejä.

Voit kuunnella tähtivieraan haastattelun Sävelradion Helmi-tunnilla ja myöhemmin myös täältä Helmen sivuilta.

Jonna Järnefelt, diplomaattinen ja kauneudentajuinen Vaaka

Ensimmäinen vieraamme oli näyttelijä ja laulaja Jonna Järnefelt, joka auliisti myöntää olevansa juuri se diplomaattinen Vaaka, joka pyrkii kaikin tavoin estämään konfliktin jo ennen kuin se pääsee syntymään.

Yllättävän yksityiskohtainen

Jonnalle oli tehty tähtikartta joskus aikaisemminkin, joten hän tiesi suurin piirtein mitä odottaa. Tapaamisen lopussa Jonna kertoi, että alussa jännitti niin paljon, ettei hän ollut enää edes varma haluaako hän kuunnella tulkintaa ollenkaan. Kartan huoneiden ja niissä sijaitsevien planeettojen merkityksen ymmärtäminen auttoi kuitenkin häntä visualisoimaan tilanteen, ja taivaankappaleet alkoivat saada persoonallisia, helpommin lähestyttäviä piirteitä.

Eniten Jonnaa hämmästytti se, että aivan tuntematon ihminen pystyi kertomaan hänelle niin yksityiskohtaisia asioita hänen omasta, yksityisestä maailmastaan.

- Oli kiehtovaa kuulla, että se minkä kanssa olen omassa elämässäni paininut, onkin tähtiin asti kirjoitettu.

Syntymäkartta kertoo paljon enemmän kuin pelkän aurinkomerkin. Jos haluat tutustua omaan syntymäkarttaasi tarkemmin, voit tehdä sellaisen ilmaiseksi Helmen Tähtikartta-palvelussa.

Läheisyys tärkeää

Vaa’an kerrotaan olevan erittäin miellyttävä seuralainen ja hyvä ystävä, mutta riippuvaisuus toisten ihmisten mielipiteistä ja heidän hyväksynnästään saattaa tehdä elämän Vaa'alle itselleen joskus hyvinkin hankalaksi. Jonnaa oikein nauratti se, miten hyvin asia hänen kohdallaan pitää paikkansa.

- Toisten ihmisten huomioon ottaminen on ollut elämässäni onni ja kirous. Olen saanut hurjasti kannustusta ja tukea, minun ei ole koskaan tarvinnut olla yksin vaikeinakaan aikoina. Vastaavasti olen sitten kuitenkin ollut riippuvainen muista ihmisistä. Oli jotenkin kiehtovaa huomata, että tähtiinkin on kirjoitettu, että olen läheisriippuvainen. Kuuntelin ja totesin, että minä hyväksyn tämän - ja yritän elää sen kanssa.

Toinen Jonnaa koskettanut tulkinta oli ykköshuoneen Saturnus, joka antoi ”kasvot” sellaisille asioille, joihin Jonna omassa minäkuvassaan toistuvasti on törmännyt. Vaatimukset omaa itseä kohtaan kasvavat joskus hyvinkin suuriksi.

Vaakaa pidetään myös turhamaisena merkkinä, joka viettää tuntikausia aikaa peilin edessä yrittäen pystyä päättämään, mikä asu juuri tähän tilaisuuteen olisi sopiva. Turhamaisuutta enemmän kyse on kuitenkin Vaa’an vahvasta sisäisestä tarpeesta luoda ympärilleen tasapainoa – ja siinä pienetkin yksityiskohdat ovat erittäin tärkeitä.

Satuttavia sanoja

Vaikka Vaakaa kutsutaan eläinradan diplomaatiksi, hän osaa suuttuessaan sanoa ne asiat, jotka satuttavat kaikkein eniten. Jonnan kartalla sanomisen suoruus vielä korostuu viestinnän planeetan Merkuriuksen ja totuuden etsijä Jupiterin vahvan yhteyden ansiosta.

Jonna kertoi, että erityisesti perheen naisjäsenten keskuudessa hänen kielensä terävyys on suorastaan kuuluisa. ”Osaan sanoa todella töykeästi” totesi, Jonna, ja punnitsi jokaisen sanansa niin varovaisesti ja harkiten, että ajatus tuntui täysin mahdottomalta. Erityinen suhde sanoihin painottui kartassa kuitenkin voimakkaasti, ja Jonna kertoikin viime aikoina harkinneensa ajatustensa siirtämistä myös kirjalliseen muotoon.

Turbulenssia odotettavissa

Tähdet kertovat, että loppuvuosi tarjoaa Vaa’oille vauhdikkaita käänteitä. Rakkauden planeetta Venus on tulossa lokakuussa Vaa’an merkkiin ja energinen Mars on myös niin suotuisissa asemissa, että elämä tarjoaa hyvinkin monenlaista kaunista ja hyvää, jos varovainen Vaaka tilaisuuksiin vain uskaltaa tarttua. Ohikiitävien tähtien valossa ei kuitenkaan saa jäädä varmistelemaan, vaan rohkeutta ja riskinottokykyä vaaditaan.

Jonnan omassa kartassa loppuvuoteen liittyy myös konkreettisia muutospaineita. Koska työrintamalla on Jonnan mukaan luvassa melko tasaista elämää ilman ylimääräisiä stressitekijöitä, hän arveli paineitten kohdistuvan ihmissuhteisiin ja kertoi jäävänsä mielenkiinnolla odottamaan, mitä loppuvuosi tuokaan tullessaan.

Teksti: Merja Hirvisaari

Kuvat: Actors in Scandinavia

Lue lisää Vaa’asta

Tällä hetkellä Jonna Järnefelt on mukana Helsingin kaupunginteatterin näytelmässä Kohtauksia eräästä avioerosta. Lokakuu tuo Jonnan Lilla Teaternin lavalle Pudotuspelissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.