Tähtivahdilta suora tunnustus Patrik Laineelle: "En olisi voinut tehdä mitään toisin"

Florida Panthersin maalivahti Roberto Luongo joutui antautumaan Winnipeg Jetsin maalitykin Patrik Laineen laukaukselle, vaikka Panthers otti 4-2-voiton kanadalaisryhmästä Helsingissä perjantaina. Luongo kehui Laineen kutia huippuvaaralliseksi ottelun jälkeen.  

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa perjantain ottelusta. Mukana myös Patrik Laineen osuma. 

32 kertaa ottelussa torjuneen Luongon pystyivät ohittamaan vain Nikolaj Ehlers ja Laine. 

Suomalaistähti vei Jetsin 2-1-johtoon avauserän lopussa yllättävällä ja huipputarkalla kudilla. Luongo tunnusti olleensa tilanteessa voimaton. 

– Hänen laukauksensa on vain niin kova. Hän laukoi ja yllätti minut täysin. On raskasta tulla yllätetyksi noin selvästi laukauksella tuollaisesta kulmasta. Tuo laukaus oli vaan kovempi kuin reaktioni, ja en olisi voinut tehdä mitään toisin. Tai ehkä olisin voinut haastaa häntä vähän enemmän, mutta en voi olla liian aggressiivinen alivoimalla, Luongo kertasi Panthersin pukukopissa. 

Yli tuhat NHL-ottelua urallaan pelannut kanadalaisvahti arvottaa Laineen laukauksen ehdottomaan eliittiin. Hänen mielestään hyvin harva pystyy samanlaisiin laukauksiin. 

– Sanoisin, että 2-3 muuta pelaajaa. Hän tekee yleensä rannelaukauksen, jota on vielä hieman vaikeampi lukea kuin lyöntilaukausta. Se on ase, jota vastustajien pitää varoa, Luongo summasi. 

Laine teki kahdessa Helsingissä pelatussa ottelussa yhteensä neljä osumaa ja nosti kauden maalisaldonsa seitsemään. 

Luongo pelasi vain perjantain ottelussa, joka oli hänelle vasta kauden toinen kuukauden kestäneen loukkaantumistauon takia. 

Lue myös:

    Uusimmat