Tähtijuoksijan murhasta epäilty mies jätti tekopaikalle tunnustusviestin – toiseksi tekovälineeksi paljastui puinen metsästysase

Kenialaisen kestävyysjuoksijan Agnes Tiropin murhasta epäilty puoliso oli jättänyt tekopaikalle tunnustusviestin, kertoo Nation-lehti. Mies otettiin kiinni Mombasassa viime torstaina.

Kaksinkertainen MM-mitalisti ja maastojuoksun 10 000 metrin ME-nainen Tirop löydettiin kuolleena kotoaan viime viikon keskiviikkona. Murhasta epäillyksi nimettiin pian Tiropin puoliso Emmanuel Rotich, joka otettiin kiinni seuraavana päivänä Mombasassa tämän yritettyä paeta maasta.

Nyt Nation-lehti kertoo miehen jättäneen rikospaikalle viestin, jossa tunnusti tappaneensa Tiropin. Viestissä mies kertoi heidän suhteensa olleen hyvin riitaisa, ja päättäneensä surmata naisen.

Poliisin tutkija Andolo Munga Keiyo Northin alueen poliisista kertoo poliisin keränneen merkittäviä todisteita Rotichia vastaan.  

– Ruumiinavausraportti, epäillyn tunnustusviesti ja murha-aseet, veitsi ja puinen nuija, ovat merkittäviä todisteita, jotka viittaavat murhaan, Munga sanoi Nationin mukaan.

Nationin mukaan puinen nuija, jota teossa oli käytetty, oli rungu. Rungu on eräänlainen puinen ase, jota on osassa Afrikkaa käytetty aseena metsästyksessä ja taistelussa.

– Urheilijalla oli viiltoja päässään ja useita pistokohtia kaulassaan. Rungulla oli aiheutettu vamma, joka vahingoitti hänen aivojaan ja johti hänen kuolemaansa.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

– Odotamme saavamme tiedot valvontakameroihin tallentuneista kuvista huomenna (perjantaina). Ne ovat tärkeässä roolissa ja niistä näemme, oliko mukana muita avustamassa teossa. 

Tiropin ruumis löytyi tämän makuuhuoneesta viime viikon keskiviikkona päivää sen jälkeen, kun hänet oli ilmoitettu kadonneeksi.

Nationin haastattelemat Tiropin läheiset kertovat juoksijan kärsineen aiemmin vakavasta kotiväkivallasta. Tiropin kanssa asunut sisko Evelyn Jepng’etich kertoo Rotichin pahoinpidelleen Tiropia lukuisia kertoja. Myös tämän palattua Tokion olympialaisista.

– Siskoni joutui raa'asti pahoinpidellyksi useita kertoja. Jopa sinä päivänä, kun hän palasi olympialaisista. Sinä yönä hän ei nukkunut, vaan valitti kivusta koko yön, koska hänet oli hakattu. Aamulla hänen kasvonsa oli turvoksissa ja mustelmilla.

Tiropin tuntenut pariskunta kertoo Nationille tämän paenneen väkivaltaa harjoitusleirille palattuaan olympialaisista. Hän palasi kotiinsa maanantaina, keskiviikkona Tirop löytyi kotoaan kuolleena.

Sisko harmittelee haastattelussa, että Tirop avautui väkivallasta hänelle liian myöhään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja