Lääkäri Antti Heikkilän mukaan valtaosa suomalaisista saa liian vähän D-vitamiinia. Miten tasoa voisi parantaa?
D-vitamiinia saa ravinnosta – mutta ei riittävästi.
– Kun olin lapsi, D-vitamiinia tuli kalanmaksaöljystä. Sitä saa myös kalasta, maksasta, munista ja voista. Auringon valoa ne eivät kuitenkaan korvaa, Antti Heikkilä selittää.
Riittävä D-vitamiinitaso vaatii auringonottoa ja lisäravinteita.
– Lisäravinteita on kahdenlaisia: kalasta tehtyjä luonnon vitamiineja sekä keinotekoisesti lampaan rasvasta eli lanoliinihaposta valmistettuja. Ei ole väliä, kumpaa niistä käyttää, kunhan pillereitä syö talvisaikaan joka päivä.
Studio55.fi/Piia Simola
Tutustu muihin Antti Heikkilän ajatuksiin:
Näillä lausunnoilla Antti Heikkilä on kohauttanut – katso kooste!
Antti Heikkilä: Kaikkien suomalaisten pitäisi syödä D-vitamiinia purkista
