Näillä lausunnoilla Antti Heikkilä on kohauttanut – katso kooste!

Kokosimme yhteen artikkeliin lääkäri Antti Heikkilän haastattelut, jotka ovat nousseet puheenaiheiksi tämän kevään Studio55.fi-kaudella.

Maitokeskustelu

Antti Heikkilä suomi alkuvuodesta kovin sanoin suomalaisen maidon tuotantoprosessia. Heikkilä nimesi haitalliseksi erityisesti rasvattoman maidon.

− On olemassa selvää näyttöä, ihan tieteellistä faktaa siitä, että rasvaton maito aiheuttaa naisilla hedelmättömyyttä ja nuorilla aknea, Heikkilä valotti hätkähdyttäviä tutkimustuloksia monen suomalaisen ruokakunnan perusjuomasta.

Käsittelemätön maito eli niin sanottu raakamaito on sen sijaan Heikkilän mukaan monelle suomalaiselle hyvä ja varsin terveellinen juoma.

Lisäaineet

Heikkilä ilmaisi huolensa lisäaineisiin, erityisesti natriumglutamaattiin ja nitraattiin, joilla kyllästetään tänä päivänä lukuisia elintarvikkeita. Lisäaineet ovat monella tapaa ihmisen terveydelle haitallisia.

− Natriumglutamaatti on yksi syy nuorten ja lasten käytöshäiriöihin sekä ikääntyvien dementiaan. On myös todettu, että natriumglutamaatti sekoittaa aivojen säätelymekanismin ruuan suhteen ja vaikuttaa hormoneihin, jotka säätelevät kylläisyyden tunnetta. Se on yksi ylipainon syitä, vaikka virallinen puoli kieltää asian, Heikkilä sanoi.

Viljat

Leipä miehen tiellä pitää − vai pitääkö? Heikkilän mukaan viljatuotteet on yhdistetty lukuisiin sairauksiin aina syövästä skitsofrenian kaltaisiin psyyken ongelmiin.

− Ihmisillä on erilaisia kroonisia ja autoimmuunisairauksia; reumaa, psoriasista ja vaikka mitä. Kun he jättävät viljat ruokavaliostaan pois, taudin luonne muuttuu ja moni pääsee vaivoistaan.

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat