Täällä tapahtui sähköpotkulautailijan kuolemaan johtanut kolari – turkulaiset reagoivat: "Huolestuttava ja pysäyttävä hetki"

Suomen ensimmäinen kuolonkolari sähköpotkulaudalla tapahtui tässä risteyksessä – näin turkulaiset suhtautuvat sähköpotkulautoihin 2:43
Katso video: Kuolonkolari tapahtui tässä risteyksessä – mitä ajatuksia sähköpotkulaudat herättävät turkulaisissa?

Turussa keskiviikkoaamuna sähköpotkulautailijan kuolemaan johtanut onnettomuus oli paikallisille valitettavan odotettu.

MTV:n haastattelemalle Minttu Nurmelle onnettomuudesta kuuleminen oli pysäyttävä kokemus.

– Ihan kauheaa. En edes tiedä mitä sanoa edes tästä asiasta. Kyllä tämä on tosi huolestuttava ja pysäyttävä hetki, sanoo Nurmi.

Laura Halme on myös huomannut, kuinka varomattomasti potkulaudoilla ajetaan. Hän osasi odottaa onnettomuutta.

– Kyllä noilla sähköpotkulaudoilla suihkitaan menemään aika holtittomasti. Ehkä ei niinkään täällä Turussa, mutta kesällä käydessäni Helsingissä silmäni aukesivat sille, miksi siitä kirjoitetaan niin paljon.

Halmeesta huolestuttavia näkyjä ovat olleet potkulaudat, joiden kyydissä on kaksi ihmistä samanaikaisesti sekä kuulokkeet korvillaan potkulautoja ajavat.

– Kyllä niillä paljon ajetaan kaksittain ja yksin musaa kuunnellen, laput silmillä ja korvilla. Se on todella ikävää, ja olen todella pahoillani olen hänen (menehtyneen) läheistensä puolesta, mutta tämä oli hiukan kyllä odotettavissa.

Mervi Tenhami pitää sähköpotkulautaa nopeana ja kätevänä kulkuneuvona. Menopelin nopeus ja suojattomuus tekevät siitä kuitenkin vaarallisen potkulaudan kuljettajalle.

– Ne tulevat nopeasti ajoradalle, jolloin autoilijan on tosi hankala ennakoida, miten sähköpotkulaudan käyttäjä ajaa.

Tenhami on havainnut valtaosan sähköpotkulautojen käyttäjistä olevan nuoria ihmisiä. Tämä voi hänen mukaansa myös vaikuttaa siihen, että autoilijoiden käytöstä on vaikeampi arvioida.

– Pääsääntöisesti kuljettajat ovat nuoria ihmisiä ja he tykkäävät liikkua nopeasti. Jos oma kokemus auton ratista on vielä varsin vähäinen, sitä ei näe auton näkökulmasta, miten nopeita liikkeitä niillä tehdään.

Onnettomuus oli ensimmäinen laatuaan Suomessa

Tämänpäiväinen kolari oli ensimmäinen sähköpotkulautailijan kuolemaan johtanut onnettomuus Suomessa.

Onnettomuus tapahtui Turussa Uudenmaankadun ja Hämeenkadun risteyksessä.

Törmäys tapahtui ajoradalla suojatien kohdalla, naisen lähdettyä ylittämään tietä.

Poliisi tutkii asiaa epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena ja kuolemansyyntutkintana.

Lue myös:

    Uusimmat