Täällä pysäköidään liian lähelle suojatietä – katso sakkopaikat

Helsingin keskustassa on kolme kohdetta, joissa pysäköintisakkoja on jaeltu rankemmalla kädellä liian lähelle suojatietä pysäköimisen takia.

Selkeästi useimmin suojatien läheisyyteen pysäköidään väärin Helsingin yliopiston päärakennuksen edustalla, Senaatintorin laidalla Unioninkadulla. Paikalla sakkoja oli kirjoitettu tammikuun 2014 ja kesäkuun 2015 välillä yhteensä 311 kappaletta.

Seuraavaksi yleisimmin suojatievirhepysäköinnit tapahtuvat joko Kampissa Malminkadulla (141 pysäköintivirhemaksua) ja Yliopistonkadulla Helsingin Yliopiston läheisyydessä edessä (140 pysäköintivirhemaksua).

Tammikuun 2014 ja kesäkuun 2015 välillä annetuista suojatiehen liittyvistä pysäköintivirhemaksuista suurin osa on selkeästi Helsingin ydinkeskustan alueella. Kauempana keskustasta on vain muutama yksittäin osoite, johon pysäköintivirhemaksuja on kertynyt useampi. Tällaisia ovat esimerkiksi Hiomotie 6 Pitäjänmäessä kuudellakymmenellä sakolla ja Kotkankatu 5 Alppilassa, jossa sakkolappuja oli jaettu 97 kappaletta.

Katso alla olevasta karttagrafiikasta, missä paikoissa pysäköidään liian lähelle suojatietä.

Lue myös:

    Uusimmat