Täällä helsinkiläiset jäävät useimmin kiinni liikennesääntöjen rikkomisesta – viiden kärjessä parikin yllättäjää

Ylikomisarion twiittaama tilasto kertoo, missä päin Suomea helsinkiläisautoilijat ovat viime vuonna rikkoneet ahkerimmin liikennesääntöjä – tai siis jääneet siitä kiinni.

Helsingissä toimivan poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi Twitter-tilillään keskiviikkona tilaston helsinkiläisautoilijoiden liikennevirhemaksukertymästä viime vuodelta.

Tilasto paljastaa kunnat, joissa Helsingissä asuvat autoilijat ovat jääneet useimmin kiinni liikennesääntöjen rikkomisesta.

Lukemat pitävät sisällään sekä perinteisestä että automaattivalvonnasta tulleet liikennevirhemaksut, mutta ei varsinaisia sakkoja, joita Pastersteinin mukaan on vain viitisen prosenttia kokonaismäärästä.

Kärjessä Helsinki ja Espoo, kolmosena Lapinjärvi

Vähemmän yllättäen piikkipaikalla on Helsinki, mutta kuten Pasterstein huomauttaa, löytyy viiden kärjestä pieniäkin Uudenmaan kuntia, kuten Lapinjärvi ja Raasepori.

Sen sijaan esimerkiksi Espoossa helsinkiläisille on kertynyt huomattavasti enemmän maksulappuja kuin vaikkapa Vantaalla. Helsinkiläiset ratinkääntäjät törttöilevät myös todennäköisemmin Siikalatvalla kuin vaikkapa naapurikunta Sipoossa.

Hieman yllättäviäkin törttöilykuntia voi selittää esimerkiksi se, että kaikki kuntien alueella ei ole samanlaista läpiajoliikennettä ja kameravalvontaa. 

Jos kunnan alueella kulkee vilkas valtatie, ja osuudella on vielä peltipoliiseja, voi pienikin kunta nousta tämänkaltaisessa tilastossa esiin, vaikka helsinkiläisautoilijat eivät kylillä muuten erityisesti korostuisikaan.

Katso Pastersteinin twiitti alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Helsingin poliisin uudet mönkijät kulkevat jopa 100 km/h 0:42
KATSO MYÖS: Helsingin poliisin uudet mönkijät kulkevat jopa 100 km/h. Katso videolta, miltä kyyti näyttää!

Lue myös:

    Uusimmat