Mainos

T&T: Luksushybrideille ”ohituskaista” Länsiväylälle – uudet liikennemerkit jo paikoillaan

Länsimetron myötä Länsiväylän bussiliikenne tulee vähenemään huomattavasti. Tyhjeneville kaistoille pääsee jatkossa vain vähäpäästöiset henkilöautot, kertoo Tekniikka ja Talous.

Länsiväylän rakenteilla olevan metron myötä hiljenevät bussikaistat saavat pian uuden käyttötarkoituksen.

Uudenmaan ely-keskuksen projektipäällikkö Sami Mankonen kertoo Tekniikka ja Talous -lehdessä, että tyhjenevät bussikaistat aiotaan varata tavara-autojen lisäksi henkilöautoille, joiden hiilidioksidipäästöt ovat korkeintaan 80 grammaa kilometriä kohden.

Toisin sanoen ylimääräiselle bussikaistalle pääsevät jatkossa laillisesti sähkö- ja hybridiautot. Kaistojen käyttöä valvoo pistokokein poliisi.

Uusien ajoväylien myötä bussikaistoille on jo ilmestynyt uudet lisäkilvet, jotka kuitenkin säilyvät huputettuina bussiliikenteen loppumiseen saakka. Tekniikka ja Talous -lehden mukaan Länsiväylän bussiliikenne vähenee 90 prosenttia.

Uudet vähäpäästöisille autoille tarkoitetut kaistat koskevat tieosuuksia Hanasaaren ja Ruoholahden sekä Ruoholahden ja Keilaniemen välillä.

Niin kutsuttu ympäristökaista piti ottaa alun perin käyttöön jo vuosi sitten syksyllä, mutta käyttöönotto viivästyi Länsimetron lailla.

***

14:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.