Mainos

Syyttäjä: Sparecom huijasi leasing-kikkailulla

Oulun käräjäoikeus aloitti tänään Sparecom-yhtiön talousrikossyytteiden käsittelyn. Syytettynä on kaksi entisen it-yhtiön keulamiestä. Toinen heistä on takavuosien Diili-ohjelman kilpailija Jarmo Puhakka. Yhteensä yli 150 asianomistajaa vaatii Sparecomin johdolta korvauksia.

Jarmo Puhakka on yhtiön entinen omistaja, toinen syytetyistä Jussi-Pekka Saarela yhtiön osakas.

Syyttäjä vaatii miehille rangaistuksia kolmesta törkeästä petoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Lisäksi syyttäjä vaatii molemmille syytetyille liiketoimintakieltoa.

Vuonna 2008 konkurssiin hakeutunut oulunsalolainen Sparecom tarjosi konsultointi ja ohjelmistopalveluita yrityksille. Syyttäjän mukaan syytetyt huijasivat yhteensä 150 asianomistajaa kikkailemalla leasing-rahoituksella vuosien 2005–2008 välisenä aikana.

Asianomistajat katsovat, että heidän on erehdytetty allekirjoittamaan pitkiä rahoitussopimuksia rahoitusyhtiöiden kanssa, kun tarkoitus oli tehdä vain palvelusopimus Sparecomin kanssa. Syytettyjen epäillään antaneen rahoitusyhtiöille väärää tietoa.

Sopimuksia tehtiin yli 2,8 miljoonan euron arvosta.

Saatuja rahoja on käytetty muun muassa Yhdysvalloissa Malibussa vuokrattuun huvilaan, jolla ei ole mitään tekemistä Sparecomin liiketoiminnan kanssa.

Molemmat miehet kiistävät pääosin kaikki syytteet. Saarela myönsi väärennöksen, josta häntä myös syytetään.Hän oli esittänyt väärää, Jean Maier von Eck -nimisen henkilön eurooppalaista henkilötodistusta avatessaan pankkitiliä vuonna 2009 Haukiputaalla.

(8.6.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.