Mainos

Syyttäjä: Ryöstön uhria viilleltiin sadistisesti viidakkoveitsellä – tuntien piina päättyi pakkaseen

Syyttäjä vaatii kolmelle miehelle neljän vuoden vankeusrangaistuksia törkeästä ryöstöstä, jossa käytettiin poikkeuksellisen järeää teräasetta, viidakkoveistä. Asiaa on käsitelty tänään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan vuonna 1991, 1985 ja 1986 syntyneet miehet ryöstivät vuonna 1989 syntyneen uhrinsa uudenvuodenaattona Kuopiossa. Syyttäjä kuvaa oikeudelle toimittamassaan syytekirjelmässä ryöstöön liittyvää väkivaltaa erittäin raa'aksi.

"Koska vastaajat ovat käyttäneet rikoksen teossa teräasetta sadistisesti uhria kiduttaen sekä toimineet muutoinkin yhdessä ja yksissä tuumin alistaakseen uhrin tahtoonsa käyttämällä erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa uhria kohtaan viiltelemällä veitsellä jalkoihin, potkimalla ja lyömällä uhria päähän ja vartaloon pitkähkön ajan, on rikos huomioiden rikokseen johtaneet ja siitä ilmenevät syyt kokonaisuutena arvostellen törkeä."

Kolme tuntia kestänyt piina alkoi, kun uhri varasti yhdeltä syytetyltä 50 euron edestä amfetamiinia. Kolmikko oli syytekirjelmän mukaan tuolloin hyökännyt saman tien uhrin päälle ja potkinut sekä kuristanut tätä.

Lisäksi kolmikko oli kaivanut esiin järeän viidakkoveitsen, jonka terän lappeella uhria oli ensin lyöty useita kertoja päähän. Sitten uhrin jalkoihin oli viilletty kymmenen 6-8 senttimetriä pitkää haavaa.

Myöhemmin uhria piinattiin vielä kylmyydellä. Syyttäjän mukaan uhri oli kasteltu vedellä ja tämä oli pakotettu seisomaan ulos pakkaseen ilman kenkiä ja toppaliiviä. Vasta ulkona hän on saanut laittaa kengät jalkaansa.

Uhri ei uskaltanut mennä lääkäriin

Syyttäjän mukaan miehet uhkailivat uhriaan niin voimakkaasti, ettei hän kertonut tapahtumista poliisille liki kolmeen viikkoon. Hän ei myöskään hoidattanut pahoinpitelystä saamiaan vammoja siinä pelossa, että sairaalasta ilmoitettaisiin poliisille.

– Vastaajat ovat uhanneet myöhemmin surmata uhrin, mikäli tämä ilmoittaa tapahtumista poliisille. Uhkausta tehostaakseen he ovat ilmoittaneet tietävänsä, missä uhri asuu, syyttäjän haastehakemuksessa todetaan.

Ryöstösaaliiksi miehet saivat muun muassa uhrin lompakon, puhelimen, toppaliivin ja repun. Lisäksi kolmikko oli syyttäjän mukaan pakottanut uhrin antamaan pankkikorttinsa tunnusluvun, jonka avulla miesten oli tarkoitus nostaa uhrin sosiaaliavustukset muutaman päivän kuluttua ryöstöstä. Se ei kuitenkaan onnistunut, koska uhri kuoletti korttinsa ennen sitä.

Paikalla asunnossa oli myös vuonna 1990 syntynyt nainen, jota syytetään avunannosta törkeään ryöstöön. Syyttäjä katsoo hänen auttaneen kolmikkoa antamalla tapahtumille henkisen tukensa pysymällä asunnossa tapahtumien vakavuudesta huolimatta. Lisäksi nainen oli syyttäjän mukaan vaatinut uhria tunnustamaan huumausainevarkautensa.

Kaikki syytetyt kiistävät rikokset. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.