Juuso Sirviön murhaa puidaan nyt käräjillä – Syyttäjä: "Uhrille ei annettu mitään armoa"

0:40
Videolta näet kuvan: tällä paikalla Juuso Sirviö joutui kuolettavan väkivallan uhriksi Tervon Savelassa

Syyttäjän mukaan naisella oli kaunoja entistä seurustelukumppaniaan kohtaan.

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa luettiin tänään liuta syytteitä avioparille, joka syyttäjän mukaan murhasi naisen entisen seurustelukumppanin Juuso Sirviön Tervossa toukokuussa.

30-vuotias Sirviö ilmoitettiin kadonneeksi toukokuun toisella viikolla, koska omaiset eivät olleet saaneet häneen yhteyttä. Mies löytyi kuolleena Tervosta viikkoa myöhemmin.

Syyttäjän mukaan Sirviön 34-vuotias ex-puoliso ja tämän nykyinen 30-vuotias mies houkuttelivat uhrin Iisalmesta Tervoon 6. toukokuuta. Nainen sopi uhrin kanssa tapaamisen Savelan ulkoilualueelle. Mies meni haulikon kanssa rakennuksen nurkan taakse piiloon.

Kun Sirviö oli saapunut paikalle, mies ampui häntä haulikolla takaapäin kaksi kertaa. Uhri ei kuollut laukauksiin, jolloin mies ja nainen syyttäjän mukaan yhdessä hakkasivat ja potkivat uhria.

Pariskunta siirsi tajuttoman uhrin tämän omaan autoon ja kuljetti tämän Heikkilän alueelle, missä mies vielä hakkasi uhria useita kertoja päähän metallisella liinankiristimellä ja nainen lapiolla. Sitten he kätkivät ruumiin maastoon kaivamaansa hautaan.

Syyttäjän mukaan pariskunta vei uhrilta lompakon, puhelimen, auton ja kotiavaimet. Tervosta he ajoivat Iisalmeen ja uhrin kotiin, mistä veivät vielä käteistä rahaa. Kaikkiaan saaliikseen he saivat rahaa enintään runsaat 800 euroa, syytteissä sanottiin.

Mies myöntää väkivallan, nainen kiistää

Syyttäjän mukaan naisella oli kaunoja entistä seurustelukumppaniaan kohtaan. Teko oli vakaasti harkittu ja raaka, syyttäjä sanoi.

– Uhrille ei ole missään vaiheessa annettu mitään armoa, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus estelemällä toista tai ambulanssin kutsumisella ennen hautaamispaikan lopullisia surmaniskuja liinakiristimellä ja lapiolla, syyttäjä sanoi haastehakemuksessaan.

Syyttäjä vaatii kummallekin elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Lisäksi heitä syytetään myös sarjasta mökkimurtoja ja -paloja vuoden alkupuoliskolla.

Kirjallisessa vastauksessaan käräjäoikeudelle mies on myöntänyt uhriin kohdistetun väkivallan. Hän kuitenkin kiistää murhasyytteen ja katsoo syyllistyneensä tappoon.

Nainen puolestaan kiistää kohdistaneensa uhriin mitään väkivaltaa tai aiheuttaneensa tämän kuolemaa. Naisen mukaan puhe oli ollut vain uhrin hakkaamisesta, jonka tarkoituksena olisi ollut antaa uhrille "opetus" ja saada tämä lopettamaan yhteydenpito häneen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja