Ex-heila huijasi ennen ihmisiä netissä, nyt häntä tutkitaan taposta – tämä kadonneen Juuson henkirikoksesta ja epäillyistä tekijöistä tiedetään

Iisalmessa toissaviikolla kadonneen Juuso Sirviön taposta epäillään kolmekymppistä pariskuntaa, jonka toinen osapuoli on Sirviön entinen naisystävä. Kumpikaan ei ole aiemmin syyllistynyt vakaviin rikoksiin, mutta nainen on ollut kahnauksissa lain kanssa.

Julkisesti saatavilla olevien tietojen perusteella taposta epäilty 30-vuotias mies ei ole aiemmin saanut Suomessa tuomioita rikos- tai riita-asioissa. Sirviön entinen seurustelukumppani ja niin ikään taposta epäilty 34-vuotias tervolainen nainen on sen sijaan tuomittu aiemmin rikoksesta.

Vuonna 2015 Pohjois-Savon käräjäoikeudessa annetun tuomion perusteella nainen oli tehtaillut verkkoon myynti-ilmoituksia erilaisista olemattomista tavaroista tai hyödykkeistä ja ottanut vastaan rahaa pahaa-aavistamattomilta ostajilta.

Petokset ja velkomustuomioita

Nainen oli kaupannut muun muassa pelikonsolia ja vuokrannut olematonta kesämökkiä. Huijauksiin haksasi kaikkiaan yhdeksän ihmistä. 

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi naisen kahdeksasta lievästä petoksesta ja yhdestä perusmuotoisesta petoksesta 90 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Naisten tulojen perusteella maksettavaa jäi minimimäärä, eli 6 euroa kappaleelta. Yhteensä rangaistus oli siis 540 euroa.

Nainen on ollut käräjillä myös toiseen petosasiaan liittyen noin kymmenen vuotta sitten.

Lisäksi hänellä on kontollaan lukuisia oikeuden ratkaisuja, jotka kielivät kehnosta taloudenpidosta. Oikeudessa on ratkottu lukuisia kertoja muun muassa naisen vuokrasopimuksiin liittyviä ongelmia ja erilaisia velka-asioita.

Verinen auto löytyi piharakennuksesta

Nyt sekä Sirviön naisystävää että tämän nykyistä miesystävää epäillään taposta ja törkeästä ryöstöstä.

Koviin rikosepäilyihin johtanut tapahtumasarja sai alkunsa 5. toukokuuta, kun Sirviö katosi Iisalmen keskustasta. Etsinnät muuttuivat pian henkirikostutkinnaksi, kun Sirviön mukana lähtenyt BMW löytyi kätkettynä ja Tervosta, yli tunnin ajomatkan päässä Iisalmesta.

Poliisi löysi autosta verijälkiä, ja auto oli piilotettu erään Tervossa sijaitsevan talon pihapiirin ulkorakennukseen, lukkojen taakse. Pihapiirissä asuivat Sirviön entinen naisystävä ja tämän nykyinen mies.

Kaksikko otettiin kiinni ja myöhemmin vangittiin taposta epäiltynä. Sirviön ruumista ei kuitenkaan heti löydetty.

Viime lauantaina poliisi tiedotti, että uskoo löytäneensä Sirviön ruumiin päivää aiemmin. Poliisi ei kuitenkaan halunnut vielä sanoa varmaksi, onko kyse Sirviöstä, sillä asiaan saadaan täysi varmuus vasta kuolemansyyn tutkinnan yhteydessä.

Mikä on motiivi?

Poliisi ei ole kommentoinut julkisuudessa epäillyn henkirikoksen motiivia. Tutkinnanjohtaja on kuitenkin kertonut, Sirviön ja entisen naisystävän välillä oli ollut riitaa, ja että he olivat sopineet tapaamisen katoamispäivälle.

Poliisin mukaan taposta epäilty mies on kertonut, että Sirviö oli houkuteltu Tervoon, jossa häneen oli kohdistettu väkivaltaa.

– Uhria lyötiin ja potkittiin. Sen jälkeen muistikuvat tapahtuneesta häviävät. Näin kertoi epäilty mies kuulusteluissa, sanoi tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Mikko Lyytinen MTV Uutisille viime viikolla.

MTV Uutiset ei tavoittanut tutkinnanjohtajaa kertomaan tutkinnan mahdollisista uusista käänteistä maanantain aikana.

Lue myös:

    Uusimmat