Mainos

Syyttäjä: 17-vuotias nainen oli tietoinen, että tulee kuolemaan – tyttöystävänsä nenän ja suun teipannut mies tuomittiin elinkautiseen

Tyttöystävänsä nenän ja suun teipannut mies on tuomittu elinkautiseen vankeuteen murhasta. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi ratkaisunsa iltapäivällä.

Nyt 19-vuotias Oskari Topias Sylve kiersi 17-vuotiaan tyttöystävänsä pään ympärille ilmastointiteippiä niin, ettei tämä pystynyt hengittämään. Jo tätä ennen mies teippasi tytön kädet yhteen niin, että tämän oli vaikeampi puolustautua.

Syyttäjän mukaan 17-vuotias nainen oli tajuissaan ja tietoinen siitä, että hän tulee kuolemaan, kun mies teippasi naisen hengitystiet tukkoon.

Mies teippasi naisen kädet yhteen, mikä esti syyttäjän mukaan naisen mahdollisuuksia puolustautumiseen. Mies kietoi 17-vuotiaan naisen pään ympärille 10-12 kerrosta ilmastointiteippiä siten, että teippi peitti naisen suun ja nenän teipin yltäessä silmien alapuolelle.

Henkirikos tapahtui miehen asunnossa helmikuussa. Poliisin tietoon tapahtumat tulivat, kun partio sai naapurilta ilmoituksen asunnolta kantautuneesta metelistä ja itkusta.

Ei pahoinpidellyt ensimmäistä kertaa

Mies väitti partiolle, ettei asunnossa ole muita. Poliisit eivät uskoneet tätä, vaan lähtivät tarkistamaan huoneistoa. Epäilyksiä herättivät eteisessä olleet kengät, kassi ja hiuslisäke.

Tyttöystävä löytyi sängyn alle piilotettuna. Uhrin pään ympärille oli kiedottu tasaisesti ilmastointiteippiä, eikä hän hengittänyt. Partio aloitti tytön elvyttämisen ja ambulanssihenkilökunta jatkoi avun antamista. Elintoiminnot saatiin palautettua, mutta tyttö menehtyi myöhemmin vammoihinsa.

Mielentilatutkimuksen mukaan Sylve oli henkirikoksen aikaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa. Mies myönsi oikeudessa murhan sijasta tapon.

Sylven mukaan sekä hän että tyttöystävä olivat molemmat tekoyönä päihtyneitä ja heille oli syntynyt riitaa. Tyttö huusi tuomitun mukaan äänekkäästi, ja hän halusi saada teippaamisella huudon loppumaan. Sylve kertoi, että hänellä meni nopeasti tilanteessa hermot.

Mies ei pahoinpidellyt tyttöystäväänsä ensimmäistä kertaa. STT:n hankkimista tuomioista kävi ilmi, että tuomittu kuristi ja töni samaista tyttöä viime vuoden alussa. Mies myös löi toista tyttöä nyrkillä nenään. Hän sai teoista 50 päiväsakkoa, josta tuli maksettavaa 300 euroa. Miehellä on myös kontollaan muitakin tuomioita. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.