Syyssiivouksen parhaat vinkit – näin saat vaikeat tahrat ja pinttyneen lian irti!

Syksyn tullen koti on mukava laittaa järjestykseen ja puunata puhtaaksi, jotta arki voi alkaa sujuvasti. Siivoa samalla pois vaikeatkin likatahrat, kuten lieden ja ovien tummentumat sekä pinttyneet likatahrat.

Arki on mukava aloittaa puhtaassa kodissa. Listasimme joukon loistavia siivousvinkkejä, joiden avulla puhdistat vaikeatkin likatahrat.

Lika pois sokeripalalla

Lieden tummentumat saa poistettua tavallisella sokeripalalla. Puhdista liesi ensin irtoliasta. Hankaa levyn reunaan jääneet tummentumat sokeripalalla pois. Mitä kovempi sokeripala sen parempi. Lieden pitää olla kuiva. Puhdista liesi käsittelyn jälkeen sokerista, ettei se pala lieteen kiinni seuraavan ruoanlaittokerran yhteydessä

Palaneet tahrat saa pakoputkesta hyvin irti hankaamalla tahraa kostutetulla sokeripalalla.

Pyykkipulveri kodin paras pesuaine?

Tiskialtaat ja metalliset tiskipöydät saa puhtaaksi tavallisella pyykkipulverilla tai konetiskipulverilla.

Pohjaan palaneen kattilan saa puhtaaksi kun laittaa kattilaan vettä ja pyykkipulveria. Keitä vesi-pulveriseosta viisi minuuttia ja puhdista. Huuhtele huolella!

Tavallinen pyykkipulveri sopii hyvin muovisten terassikalusteiden puhdistukseen. Kostuta kalusteen pinta. Hiero pyykkipulveria kosteaan pintaan. Muista käyttää suojakäsineitä. Pyyhi pulveri pois kalusteista huolellisesti.

Etikka auttaa moneen ongelmaan

Ikkunat saa kiiltäväksi etikkaveteen (1 rkl väkiviinaetikkaa / 3 dl vettä) kastetulla liinalla. Jos käytät astianpesuainetta ikkunoiden pesuun, voit huuhtoa pinnan etikkavedellä ja kirkastaa lopuksi sanomalehdellä.

Tupakanhajun saa helposti pois laittamalla siihen huoneeseen, missä tupakoitu, maljan, jossa on etikkaa ja antamalla sen vaikuttaa vuorokauden.

Kahvinkeittimen ja vedenkeittimen puhdistaminen onnistuu keittämällä niissä laimennettua väkiviinaetikkaa. Täytä säiliöön puolet väkiviinaetikkaa ja puolet vettä.

Ämpäriin kädenlämpöistä vettä ja 2 dl etikkaa. Upotetaan hieltä haisevat kengät, ym. ämpäriin, jolloin niistä saadaan paha haju pois.

Tuoksuuko imuri pahalta?

Imurista tulevan ikävän tunkkaisen tuoksun poistaminen. Imurin raikastinkuulat voit helposti ja edullisesti korvata vanilliinisokerilla. Totta: imaise vanilliinisokeria hyppysellinen imuriin ja voit tuntea sen tuoksun imuroidessasi.

Ruokasoodalla tuoksut pois mirkosta ja lelut puhtaaksi

Pyyhi likaisia muovileluja seoksella, jossa on neljänneslitra vettä ja ruokalusikallinen ruokasoodaa. Ruokasoodan ripottelu ja harjaus auttaa usein myös pehmolelujen puhdistamisessa.

Nopea tapa poistaa tuoksut mikroaaltouunista: Sekoita isoon kulhoon kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa ja kupillinen vettä. Lämmitä täydellä teholla pari minuuttia, kunnes vesi kiehuu ja höyryttää mikrouunin. Auttaa myös tahrojen poistossa.

Maton voit puhdistaa ja raikastaa nopeasti, kun sirottelet siihen runsaasti ruokasoodaa. Anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ennen imurointia. Tämä pitää myös syöpäläiset kurissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja