Syyslomalla lämpimään? Näissä kohteissa vielä paikkoja jäljellä

Kylmä kesä on vauhdittanut matkojen myyntiä. Syksyn matkoille on kuitenkin vielä paikkoja jäljellä, varsinkin jos matkustaa koulujen syyslomaviikkojen ulkopuolella.

Kylmä kesä on näkynyt myös syksyn lomamatkojen myynneissä. Aurinkomatkoilta kerrotaan, että koulujen syyslomaviikkojen matkoille on enää hajapaikkoja jäljellä.

– Ihan yksittäisiä hajapaikkoja on enää jäljellä viikolle 42, mutta viikolle 43 pikkuisen paremmin. Näiden viikkojen jälkeen löytyy valikoimaa enemmän, kertoo Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola.

Lokakuun lopulla muun muassa Kanariansaarista Teneriffalle, Lanzarotelle ja Gran Canarialle löytyy paremmin paikkoja. Metsolan mukaan Kanariansaaret ovat erityisen kysyttyjä syksyisin, sillä siellä riittää vielä lämpöä.

Kaupunkikohteista Metsola suosittelee suuntaamaan Lontooseen, Lissaboniin ja rantakaupunki Barcelonaan, joissa riittää museoita ja nähtävää – myös lapsiperheille.

Kreikan Rhodokselle ja Kreetalle on myös hajapaikkoja jäljellä, samoin Dubaihin. Kaupunkikohteet sen sijaan ovat käytännössä loppuun myytyjä.

Myös Finnmatkoilla syksyn matkat ovat käyneet hyvin kaupaksi. Suuri osa kaupunkikohteista on jo täynnä.

– Mitä viileämpi kesä, sitä paremmin syksy myy. Varsinkin, jos keskikesällä on huonot säät, niin ajatellaan, että nyt ainakin lähdetään ja varataan matka hyvissä ajoin, Finnmatkojen viestintäpäällikkö Julia Melnik kertoo.

Lokakuussa Finnmatkoilta löytyy paikkoja vielä Turkin Alanyaan, Mallorcalle, Gran Kanarialle ja Teneriffalle. Jos heti kuun alusta mielii reissuun, on myös Kreikan kohteista Kreetalle ja Rhodokselle vielä joitain paikkoja jäljellä.

Tjäreborgilta taas kerrotaan, että vaikka syksyn matkat ovat täyttyneet hyvin, on paikkoja edelleen jäljellä myös suosittuihin kohteisiin. Tänä vuonna syksyn matkoja on myyty erityisesti Kreikkaan, Turkkiin ja Mallorcalle. Kaupunkikohteista suosikeiksi ovat nousseet Budapest ja Barcelona.

– Malta, Málaga ja Costa del Solin alue on ollut todella suosittu. Myös Kroatia on suosittu, mutta sen suosio onkin ollut Suomessa nousussa jo pitkään, kertoo Tjäreborgin toimitusjohtaja Regina Sippel.

Tjäreborgin matkoilla on pääosin vielä hyvin tilaa jäljellä.

– Toki jos haluaa johonkin tiettyyn hotelliin, niin se voi olla jo loppuunmyyty. Mutta jos on valmis kokeilemaan jotain uutta eikä ole paikan suhteen rajoitteita, niin sitten löytyy vielä perheillekin sopivia matkoja, Sippel sanoo.

Kaukomatkat tulevat kaikilla matkanjärjestäjillä myyntiin vasta myöhemmin. Aurinkomatkoilla Thaimaan pakettimatkat ilmaantuvat myyntiin marraskuun puolivälissä, mutta esimerkiksi pääkaupunki Bangkokiin pääsee reittilennoilla läpi vuoden.

Lue myös:

    Uusimmat