Mainos

Syyrian kemiallisten aseiden tuhoaminen alkoi

Kemiallisten aseiden tuhoamista valvovat tarkastajat ovat aloittaneet työnsä Syyriassa tänään. OPCW-järjestön 20 hengen valvojaryhmä ajoi rajan yli Libanonista, minne he olivat saapuneet eilen.

Kemiallisen aseen kieltosopimuksen instituutin Verifinin johtaja Paula Vanninen sanoo, että asetarkastajien tiedot kemiallisten aseiden määrästä ja sijainnista Syyriassa perustuvat ensisijaisesti maan omaan ilmoitukseen.

Kahdenkymmenen valvojan on määrä tutkia Syyrian kemiallisten aseiden varastot ja myöhemmin valvoa aseiden tuhoamista YK:n päätöksen mukaisesti.

– Tarkastajat menevät tarkastamaan ovatko määrät ja tyypit sen mukaisia mitä Syyria on itse etukäteen ilmoittanut. Ensisijaisesti tarkastuksia tehdään niissä kohteissa mitä he itse ilmoittavat, Verifinin johtaja Paula Vanninen MTV3 Uutisille.

– Minulla ei ole minkäänlaista tietoa Syyrian hallituksen aikeista ja heidän rehellisyydestään, eikä minulla myöskään ole aihetta epäillä sitä.

Viime kuussa Syyriassa vieraillut tarkastajajoukko vahvisti, että sariinia oli käytetty elokuun lopulla tehdyssä iskussa Damaskoksen liepeillä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.