Mainos

Syyrian kaasuiskujen selvitys täydessä umpikujassa – Venäjä esti USA:n tutkinnan jatkamisen, YK tyrmäsi Venäjän tutkintalinjan

YK:n turvallisuusneuvostossa ei ole onnistuttu löytämään yhteistä säveltä Syyriassa tapahtuneiden kaasuiskujen kansainvälisen tutkinnan jatkamisesta.

Turvallisuusneuvosto on äänestänyt kumoon Venäjän luonnoksen Syyrian kaasuiskujen tutkinnasta. Venäjä esitti tutkinnan mandaatille jatkoa, mutta muutetulla tutkijapaneelilla. Asiasta äänestettiin Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä.

2:11

Aiemmin torstaina Venäjä puolestaan esti veto-oikeudellaan Yhdysvaltain luonnoksen tutkinnan jatkamisesta.

Venäjän ehdotuksen kaaduttua turvallisuusneuvoston kokouksessa Japani heitti pöytään oman päätöslauselmaehdotuksensa. Japani pyytää neuvostoa jatkamaan Syyrian kaasuiskuja tutkineen paneelin mandaattia 30 päivällä, kertoo uutistoimisto AFP, joka on nähnyt Japanin päätöslauselmaluonnoksen.

Venäjä ja Syyria tyrmänneet YK-selonteon kaasun käytöstä

Tutkinnassa on yritetty selvittää, kuka tai ketkä ovat Syyrian konfliktin aikana tehtyjen kaasuiskujen takana. YK:n ja Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n yhteisen paneelin toimeksianto loppui keskiyöllä torstain ja perjantain välillä.

YK:n selonteon mukaan Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinto oli Syyrian Khan Sheikhunin huhtikuisen kaasuiskun takana. Sariini-iskussa 4. huhtikuuta kuoli YK:n mukaan yli 80 ihmistä.

Syyrian hallinto on kiistänyt syytökset. Myös Venäjä on tyrmännyt YK-selonteon. 

5:15

1:01


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.