Mainos

Syöpävakuutukset yleistyvät Suomessa

Ulkomaalaisten vakuutusyhtiöiden Suomessa markkinoimat syöpävakuutukset ovat löytäneet asiakaskuntansa.

Amerikkalainen AIG on myynyt Suomessa kahdessa vuodessa jo 25 000 syöpävakuutusta. Kilpailija, englantilainen ACE Europe ei kerro tarkkoja lukuja, mutta yhtiöllä on kymmeniätuhansia asiakkaita, joiden vakuutuspaketti sisältää turvaa myös syöpätapauksia varten.

AIG Europe Suomen markkinointijohtaja Miia Heliö kertoo, että myös hänellä on syöpävakuutus. Keski-ikäiset ovatkin merkittävä asiakasryhmä vakuutusyhtiöille.

- Tällainen 40-vuotias nainen, joka huolehtii terveydestään, itsestään ja ylipäätään muutenkin vakuuttaa itsensä aika hyvin, kertoo Heliö.

Kotimaiset vakuutusyhtiöt eivät ole myyneet vakuutuksia syöpää varten, koska Suomessa syöpää hoidetaan sairaalapäivämaksun hinnalla ja hoito on korkeatasoista. Uusien täsmävakuutustenkaan ei ole tarkoitus korvata varsinaisia sairaudenhoitokuluja.

Jos syöpä diagnosoidaan, vakuutettu voi käyttää korvaussummansa haluamallaan tavalla. Vakuutusturvasta riippuen, summa voi olla jopa 20 000 euroa.

- Hoitojakso voi olla aika pitkä, ja ihminen saattaa pudota sitten peruspäivärahalle, ja olla pidempiä aikoja pois töistä. Vakuutuksen turvin voi kattaa sellaisia kuluja, joita itse hoito ei vie eli ihan peruselämää silloin, kun elintaso on tippunut, Heliö sanoo

Syöpävakuutukset maksavat hieman alle kymmenen euroa kuussa, mutta niiden myöntämiselle on ehtonsa. Ensinnäkin, yli 65-vuotiaille vakuutuksia ei myönnetä. Vakuutussopimus sisältää myös kolmen kuukauden karenssiajan. Jos syöpä havaitaan sen aikana, ei korvauksia ole luvassa. Vakuutus ei korvaa myöskään syövän esiasteita.

Suomalaisten vakuutustietoudessa parantamisen varaa

Myös kuluttajien vakuutustoimistoon on tullut viime vuosina kyselyjä syöpävakuutuksista.

- Moni haluaa tietää, kannattaako syöpävakuutus ottaa tai millaisissa tapauksissa se olisi hyödyllinen, sanoo vakuutustoimiston johtava lakimies Harri Isokoski.

MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Isokoski kehottaa ihmisiä kuitenkin ihan aluksi selvittämään, ovatko omat ja perheen perusvakuutukset kunnossa.

- Kannattaa ensin miettiä ne tavalliset riskit, joita omalle kohdalle saattaa sattua. Tämän jälkeen voi sitten pohtia, onko syöpävakuutuksen ottaminen tarpeellista, Isokoski sanoo.

Hän painottaa, että syöpävakuutuksiakin on erilaisia. Yksi vakuutus ei korvaa välttämättä kaikkia syöpiä.

Isokosken mukaan yleisesti ottaen suomalaisten vakuutustietoudessa olisi parantamisen varaa.

- Esimerkiksi tsunamikatastrofi osoitti, että henkivakuutus puuttuu monelta suomalaiselta, Isokoski toteaa.

Yleisiä ovat myös tapaukset, joissa esimerkiksi kerrostalon palaessa löytyy talouksia, joilta puuttuu kokonaan kotivakuutus. Moni ei myöskään perehdy vakuutusehtoihin riittävän hyvin.

- Vakuutusehdot ovat melko vaikeaselkoista luettavaa - niihin ei usein tule perehdyttyä ennen kuin vahinko on jo sattunut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.