Syöpäsairaan Aleksin, 12, haave NHL-peleistä toteutui – ”Unelma antoi voimaa kovien hoitojen keskelle”

Medulloblastooma-aivokasvaimeen sairastuneen Aleksi-pojan unelma toteutui kekseliään projektin ansiosta.

Vielä kaksi vuotta sitten ruskolainen Aleksi Soini, 12, pelasi jääkiekkoa TuTon juniorijoukkueessa. Unelma jääkiekkoammattilaisen urasta romuttui yllättäen, kun Aleksi sairastui Medulloblastooma-aivokasvaimeen.

Kasvain leikattiin, mutta kasvaimen vaikean sijainnin vuoksi Aleksin kehon oikea puoli halvaantui operaatiossa lähes täysin.

Vaikean tilanteen keskellä Aleksi alkoi pitää toivoa yllä askartelemalla koruja ja säästämällä myyntitulot unelmoimaansa Amerikan-matkaan. Urakoiminen Aleksin kivat korut -projektin parissa kannatti, sillä 11. tammikuuta Aleksi toteutti unelmansa ja lensi Yhdysvaltoihin yhteistyökumppaneiden tuella.

– Jo ennen koneeseen menoa koneen kapteeni ja miehistö kävivät tervehtimässä Aleksia. Aleksi oli tapansa mukaan tehnyt korut koko koneen henkilökunnalle, Aleksin isä Jari kertoo MTV:lle.


– Saavuttuamme Miamiin otettiin vielä kuvat muistoksi koko miehistön kanssa ja koneen kapteeni lahjoitti Aleksille koneen pienoismallin ja kortin jossa oli miehistön terveiset.

Reissua on takana nyt viisi päivää – ja kiirettä on pitänyt. Aleksi on päässyt vierailemaan niin Disney Worldin Magic Kingdomissa kuin NASA:n Kennedy Space Centerissäkin.


– Käytiin tutustumassa muun muassa aitoon Atlantis-avaruussukkulaan, aitoihin astronautteihin, Apollo-raketteihin, kuusta tuotuihin kivimateriaaleihin, laukaisualustoihin, raketin siirtoalustoihin ja oltiin myös avaruusaluksen lähtösimulaattorissa, isä kertoo.

Tänään sunnuntaina seurue on jättämässä Orlandon taakseen ja suuntaa kohti Fort Lauderdalea. Matkan kohokohdat ovat vielä jäljellä: Florida Panthersin NHL-peli ja NBA-matsi.

– NHL-peleissä olisi tarkoitus tavata suomalaisia pelaajia, mutta jää nähtäväksi onnistuuko.

– Aleksi on odottanut tätä meidän reissua tosi paljon. Kovien hoitojen keskellä on ollut asioita, joita odottaa ja siten on saanut voimaa kestää nuo kovat syöpähoidot. 

Lue myös:

    Uusimmat