Syöpään menehtyneen miehen viimeinen toive toteutui – lemmikkejä voi nyt tuoda sairaalaan

Jokainen lemmikinomistaja tietää, miten suuri merkitys oman lemmikin läsnäololla on. Kanadalaisessa sairaalassa jälleennäkemisen riemu on melkoinen, kun lemmikeillä on pääsy sairaina olevien omistajiensa luokse.

Lemmikit ovat enemmän kuin tervetulleita Kanadassa sijaitsevaan Juravinskin sairaalaan: sekä kissat että koirat pääsevät tapaamaan omistajiaan sairaalan tiloihin. 

Kyseessä on  Zachary’s Paws for Healing -ohjelma, jonka on kehittänyt Donna Jenkins. Idea sai alkunsa, kun hänen Hodgkinin tautia sairastava sisaren poikansa  Zachary koki koiransa läsnäolosta olevan suurta apua.

– Kun Zachary joutui olemaan sairaalassa viikkoja, ja oli erittäin huonossa kunnossa kantasolusiirron jälkeen, hän rukoili saada nähdä koiransa Chasen, Jenkins kertoo.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Niinpä he kuljettivat mäyräkoiran salaa vuodeosastolle. Koiran läsnäolo vaikutti silminnähden 25-vuotiaan miehen hyvinvointiin. Hän sai olla lähellä rakasta koiraansa. Myös koira oli helpottunut nähdessään omistajansa.

Kun Zachary tajusi, ettei hän tule selviämään syövästä, hän pyysi tätiään perustamaan organisaation, jotta muutkin potilaat saisivat mahdollisuuden tavata lemmikkejään.

Lemmikin ja omistajan välinen side on aina ainoa laatuaan. Kun Zachary nukkui pois vuonna 2015, hänen koiransa Chase itki pitkään omistajansa perään.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Dorothy Jenkinsin mukaan lemmikin läsnäolo on monella tapaa terapeuttinen: se helpottaa potilaiden kokemaa masennusta, yksinäisyyden ja eristäytyneisyyden tunteita sekä voivat jopa parantaa elintoimintoja. Ja ennen kaikkea ne ovat muistutus siitä, että heitä odotetaan kotona: ”Parane, ja tule jo kotiin, minä odotan sinua!”

Vierailuja toteutetaan kerran viikossa, yhden tunnin ajan. Lemmikit puhdistetaan huolellisesti ennen kuin ne saapuvat sairaalaan ja ne pidetään erillään muista potilaista.

Kissa pääsi isäntänsä syliin. Kuvakaappaus: Bored Panda

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Katso myös koskettava video, millainen vaikutus ihmisellä voi olla koiraan:

Lue myös:

    Uusimmat