Mainos

Syöpä paljastui kutittamalla – isoveljen tarkkaavaisuus pelasti pikkutytön hengen

Sankarillisen pikkupojan ansiosta hänen siskonsa saatiin hoitoon, ennen kuin syöpä ehti levitä pidemmälle. 

Eräänä heinäkuisena iltana 11-vuotias Aaron East oli leikkimässä neljä vuotta nuoremman siskonsa kanssa kotona, kun hän huomasi tytön kurkussa jotain outoa. Amy-siskon nauraessa hänen kurkussaan näytti liikkuvan patti, joka kiinnitti välittömästi pojan huomion. Hän kutitti siskoaan lisää nähdäkseen kunnolla, mitä erikoista kurkussa oikein oli. 

Tarkkaavainen isoveli tuli paljastaneeksi sairauden, joka oli viedä hänen siskonsa hengen. 

Isoveli syytti aluksi itseään siskonsa sairastumisesta 

Huolestunut poika kertoi asiasta äidilleen, joka istutti lapset välittömästi autoon pyjamat päällään ja lähti ajamaan kohti sairaalaa. Äiti Carly kertoo, että hän epäili syöpää välittömästi, kun poika oli pyytänyt katsomaan häntä siskonsa kurkkuun.

– Setäni kuoli hiljattain syöpään ja isälleni on diagnosoitu tauti myös, joten se tuli mieleeni heti ensimmäisenä, Carly toteaa.

Äidin arvaus osui oikeaan, sillä lääkärit totesivat tytöllä olevan rabdomyosarkooma, lapsilla tavallisimmin havaittu tukikudossyöpä. Diagnoosin jälkeen tyttö joutui nopeasti leikkaukseen ja rankkoihin kemoterapiahoitoihin.

Kaikista hoitotoimenpiteistä huolimatta Amy on pysynyt positiivisena. Äiti kertoo ihailevansa tyttärensä asennetta, jonka ansiosta koko perhe on jaksanut kamppailla vakavaa sairautta avstaan. 

"Olen niin ylpeä" 

Äiti kertoo ylpeänä olevan täysin isoveljen ansiota, että syöpä löydettiin ajoissa. Vaikka pojasta puhutaan sankarina, hän näkee itse asian hieman eri tavalla. Aaron syytti pitkään  itseään siitä, että hänen siskonsa joutui sairaalaan.

–  Koska hän löysi sen, hän luuli tehneensä jotain väärin. Todellisuudessa hän pelasti kuitenkin siskonsa hengen nähdessään, että jotain oli vialla.

– En pysty kiittämään häntä tarpeeksi hänen teostaan. Olen niin ylpeä, äiti kertoo.

Myös pikkusisko kertoo olevansa ylpeä veljestään, ja kutsuukin häntä nykyisin sankariksi. Isoveli on ollut siskonsa tukena myös hoitojaksoilla, joita tullaan jatkamaan niin kauan, kunnes syöpä saadaan kokonaan hallintaan.

Video: Onneksi nykylääketieteen ansiosta moni harvinainenkin sairaus saadaan hoidettua. 

4:42

Lähde: CatersNews

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.