Syksyiset sienihyrrät

  • 30 kpl
  • 1 pkt Lehtitaikinalevyjä (500 g)
  • tai Isoa Lehtitaikinaa (600 g)

Täyte:

  • 1 l kelta- tai suppilovahveroita tms. sieniä
  • 1 keltainen paprika hienonnettuna
  • 1-2 sipulia tai
  • 1 pss pakastesipulikuutioita
  • 1 tl kirveliä
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1-2 tl yrttisuolaa
  • 100 g sienituorejuustoa (esim. kantarelli)

Kauli sulaneet taikinalevyt noin puolet pidemmiksi tai sulanut iso lehtitaikinalevy hieman ohuemmaksi.

Kuullota pannulla sienet, lisää pienet paprika- ja sipulikuutiot, mausteet ja tuorejuusto. Tarkista mieluinen maku.

Levitä täytettä taikinalevylle (n. 2-3 rkl / taikinalevy) tai koko täyte isolle lehtitaikinalevylle.

Kääri pidemmäksi kaulittu levy rullalle pituussuunnassa (kääretortun tapaan). Laita rullatut levyt tai iso rullattu levy sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Leikkaa kustakin rullasta 6 viipaletta tai koko iso rulla n. 1 cm:n vipaleiksi. Laita sienihyrrärullat joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat