Sydänpysähdyksen kokeneesta pelaajasta uutta tietoa – "Hän on edistynyt"

0:25
Tällä videolla näkyy Damar Hamlinin lyyhistyminen kentälle taklauksen jälkeen. Ei herkille.

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan ottelussa sydämenpysähdyksen kokenut Damar Hamlin on siirretty Buffaloon sairaalahoitoon. Yhdysvaltalaista Hamlinia hoidettiin Cincinnatissa viikon ajan, kunnes hänen terveystilanteensa salli siirron kotikaupunkiin.

Cincinnatissa Hamlinia hoitaneet lääkärit totesivat ennen siirtoa potilaan kunnon kohentuneen kriittisestä "kohtalaisen hyväksi".

–  Hän on edistynyt toipumisen seuraavaan vaiheeseen. On silti liian aikaista puhua jalkapallosta, sillä keskitymme toistaiseksi hänen päivittäiseen paranemiseen, Cincinnatin sairaalan lääkäri William A. Knight kertoi CNN:lle.

Buffalo Billsin puolustaja Hamlin, 24, sai sairauskohtauksen taklatessaan Cincinnati Bengalsin Tee Higginsiä 2. tammikuuta pelatussa ottelussa. Hän nousi tilanteen jälkeen hetkeksi ylös, mutta kaatui sen jälkeen kentälle. Ensiavun jälkeen hänet kiidätettiin sairaalan teho-osastolle.

Perjantaina Hamlin tervehti jo joukkuetovereitaan videopuhelulla. Maanantaina hän tviittasi kiitoksensa hoitohenkilökunnalle.

– Olen kiitollinen upeasta hoidosta, jota olen saanut sairaalassa ja on hienoa olla taas Buffalossa. Olen saanut lämpimän vastaanoton Buffalon sairaalan lääkäreiltä ja hoitajilta, Hamlin viestitti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja