Sveitsiläinen lentokoneyritys myy todellista lentävää palatsia, sisätilaa yli 444 neliömetriä kaikilla mukavuuksilla – myyntihinta yhä arvoitus

0:29
Katso videolta, millaista lentävää palatsia Sveitsiläinen AMAC Aerospace myy – sisätilaa yli 444 neliömetriä kaikilla mukavuuksilla.

Lentokoneen ostoa harkitseville on nyt tarjolla harvinaista herkkua. Qatar Amiri Flightin VVIP-mallin Boeing 747-8I BBJ -jumbojetti on kaupan, kerrotaan Lentoposti-sivuston tiedotteessa.

Kyseinen laajarunkokone eli jumbojetti on ainutta laatuaan, sillä pian niitä ei valmisteta enää. Se edustaa uusinta jumbojetin muunnelmaa eli 747-8 Intercontinentalia.

Lentokone on myynnissä Sveitsiläisen AMAC Aerospacen myyntilistalla.  Se on valmistettu vuonna 2012, mutta ilmassa lentokone on viettänyt aikaa vain 1100 tuntia. Arviolta sillä on lennetty ainoastaan 300 lentoa.

Yleensä jumbojetit sisältävät paikkoja noin 400 matkustajalle, mutta nyt myynnissä oleva lentokone kattaa paikat vain 89 matkustajalle ja 14 henkilöstön edustajalle.

Tila matkustamossa ei lopu heti, sillä siinä on varaa liikkua 444,6 neliömetrin verran.

Lentokone varustettu ensiluokkaisilla mukavuuksilla

Jumbojetin yläkannen tiloihin avautuu suuri oleskelutila mukavuuksineen. Lentokoneen yksityisosasto sijaitsee pääkannella koneen etuosassa.

Yksityisosasto puolestaan tarjoaa matkustajille kaksi makuuhuonetta ja valtavan kylpyhuoneen wc-tiloineen. Kaiken kaikkiaan lentokoneen varusteluihin kuuluu kahdeksan sänkyä, kaksi kylpyhuonetta sekä seitsemän wc-tilaa.

Lentokoneen viihdejärjestelmästä ei ole myöskään tingitty, sillä tavallisissa lentokoneissa olevien televisioiden sijaan seiniä koristaa jopa 55 tuuman kokoisia ruutuja.

Myyntihinta vielä arvoitus

Hintalappua kaikille näille mukavuuksille ei ole kerrottu, mutta pieni se ei ainakaan ole. Vuoden takaisen listahinnan perusteella vastaavanlaisen koneen hinta oli 420 miljoonaa dollaria. Nyt myynnissä oleva yksilö on varmasti korkeampi VVIP-matkustamoasennuksen vuoksi.

Kun kone vihdoin päätyy uudelle omistajalleen, matkalipun hinnaksikin voi muodostua moninumeroinen summa. Tähän saakka myynnissä oleva lentokone on kuulunut Qatar Amiri Flightin laivastoon, joka lennättää vain kuninkaallisen perheen ja muun korkeimman hallinnon johdon jäseniä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja