Mainos

Suuteleminen on ihanaa - hormonien takia

Ystävänpäivä tulee ja suuteleminen kannattaa: tutkijoiden mukaan pusuttelu vapauttaa oksitosiinia, kertoo Telegraph.

Wendy Hill, Pennsylvanialaisen Lafayette Collegen professori, tutki tiiminsä kanssa, miksi huulten koskettaminen huulilla tuottaa niin intensiivisiä tuntemuksia. Tiimi tutki kortisolin ja oksitosiinin arvoja pariskunnilla ennen ja jälkeen suukottelun ja kädestä pitämisen.

Imuttelu vähensi stressihormoni kortisolin määrää kummassakin sukupuolessa. Oksitosiinin määrät kuitenkin nousivat vain miehissä. Okstosiini on hormoni, joka liittyy sosiaalisten siteiden muodostamiseen.

– Tutkimus osoittaa, että suuteleminen on paljon monimutkaisempi toimitus kuin olemme uskoneet, ja se aiheuttaa hormonaalisia muutoksia, Hill selventää.

Hormonaalisten reaktioiden perimmäinen syntymissyy on toistaiseksi epäselvä, mutta tutkijat epäilevät sen johtuvan syljessä kulkevien feromonien vaihdosta.

Suutele itsellesi hyvä mieli

Tutkimuksen mukaan naiset tarvitsevat muutakin kuin huulikontaktia saadakseen samanlaisen reaktion kuin miehet: romanttinen ilmapiiri, hämärä valaistus tai rentouttava musiikki eivät siis ole turhia! Tiedemiehet teettävät tutkimuksen uudessa ympäristössä nähdäkseen, vaikuttiko yliopiston steriili ja kliininen fiilis naisten hormonitasoon luultua enemmän. Odotamme tuloksia innolla.

Lähde: Telegraph.co.uk

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.