Suursuosittu Kimi Räikkönen kaipaa rauhaa ilman julkisuutta: "Voisi mennä vaikka Linnanmäelle ja viettää aikaa lasten kanssa"

Uuden kirjansa julkistamistilaisuudessa Kimi Räikkönen paljasti, että ilman julkisuutta hän veisi lapset Helsingin huvipuistoon.

Formulakuski Kimi Räikkösestä julkaistiin juuri ensimmäinen miehen elämästä kertova kirja. Kirjan on kirjoittanut Finlandia-voittaja Kari Hotakainen ja se kulkee nimellä Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala).

Kirjan julkistamistilaisuudessa pureuduttiin kirjassa nähtäviin aiheisiin, kuten Räikkösen isyyteen. Valokeilassa elävä formulakuski toivoisi, että voisi viettää lapsiensa kanssa rauhassa aikaa julkisilla paikoilla. Autoilun kuninkuusluokassa ajava kuski ei saa olla kaikkialla rauhassa, varsinkaan kotimaassaan.

– Sitä kaipaisi, että voisi mennä vaikka Linnanmäelle ja viettää aikaa lasten kanssa ilman, että koko ajan on joku kysymässä nimmaria tai kuvaa, Räikkönen totesi.

– Totta kai on maita, joihin voi mennä ja ihmiset eivät tunnista, mutta se ehkä vähän sitä vapautta lasten kanssa tekemisessä rajoittaa, mies jatkaa.

Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjassa Räikkönen puhuukin työmatkoilla kokemastaan koti-ikävästä. Kisareissuille lähtemisessä helpottaa se, että Minttu-vaimo on kotona lasten seurana, mutta Räikkönen viettäisi mieluusti enemmänkin aikaa jälkikasvunsa seurassa.

– Tuntuu hirveältä lähteä, kun Robin roikkuu jalassa. Sairaan raastavaa. Mutta se on hieno puoli, kun olet viikon tai kaksi poissa ja huomaat, että ne on kasvaneet ja oppineet paljon, hän sanoo teoksessa.

Lue myös:

    Uusimmat