Suurimmat syyt, miksi pariskunnat riitelevät – kuulostavatko tutulta?

EHarmonyn kysely selvitti pariskuntien suurimmat riidanaiheet.

Deittisisivusto eHarmony selvitti brittipariskuntien suurimmat riidanaiheet.

Vaikka voisi kuvitella, että erityisesti seksi tai sen puute aiheuttaisi suurimmat konfliktit, ei näin ollut. Parisuhteissa riidellään nimittäin hyvin arkisista asioista.

Suurimmaksi riidanaiheeksi paljastui se, ettei kumppani kuunnellut tarpeeksi. 47 prosenttia ihmisistä kertoi riidelleensä tästä aiheesta.

Riidanaiheet – TOP 3:

1. Kumppani ei kuuntele (47 prosenttia)
2. Väärän asian sanominen (34 prosenttia)
3. Ajattelemattomuus (29 prosenttia)

Väärän asian sanominen aiheutti riitoja 34 prosentille pariskunnista. Ajattelemattomuus puolestaan ylsi listan kolmanneksi.

Voisi siis päätellä, että moni pariskunta välttyisi turhilta riidoilta, jos kumpikin osapuoli saisi sanoa sanottavansa niin, että toinen oikeasti kuuntelisi. Myös omia vastauksia kannattaa harkita tarkkaan, ettei tule sanoneeksi jotain, mikä aiheuttaa vain lisää riitoja – ja mitä myöhemmin tulee kaduttua.

Muita riidanaiheita olivat raha- ja perhehuolet, lapset, teknologiaan koukuttuminen, kuorsaus ja työtunnit. Vasta listan kymmenentenä oli seksin puute.

Riitelystä ei välttämättä kuitenkaan tarvitse huolestua. EHarmonyn psykologin, Linda Papadopouloksen mukaan riitely voi auttaa purkamaan jännitteitä ja huolia. Lisäksi riidan pahimman terän laannuttua voivat kumppanit tuntea olevansa läheisempiä keskenään.

Lähteet: eHarmony, Someecards

***


Lue myös:

    Uusimmat