Suunnittelija kohtasi elämänsä suurimman sisustushaasteen Kotoisa-ohjelmassa: "Se oli myös koulu itselleni"

Kotoisa-ohjelman sisustussuunnittelijan mielestä uuden kauden kohteet eroavat remontillisesti selkeästi toisistaan.

Seija Strand aloittaa kolmannen kautensa Kotoisa-ohjelman sisustussuunnittelijana. Tällä kaudella yksi kohde on jäänyt erityisesti mieleen.

– Nuoren miehen koti oli aika selkeä kohde minulle, mutta lopputuloksesta tuli mielestäni todella kiva.

Uudella kaudella nähdään myös julkisuudesta tunnettujen hahmojen kotien muutoksia. Mukana ovat muun muassa Possesta tuttu Jarppi Leppälä ja radiopersoona Anssi Honkanen. Honkasen kodin sisustaminen oli Strandille mieluisa tehtävä.

– Talo oli selkeä arkkitehtuuriltaan ja tietyltä tyyliltään. Se oli itse asiassa aika helppo kohde. Olihan se Anssin reaktio aika vahva.

Vaikka osan kohteista sisustaminen tuntuikin välillä helpolta, niin haasteitakin löytyi. Erään perheen kodin sisustaminen oli samaan aikaan sekä haastavaa että palkitsevaa. Välillä Srandista tuntui, että kodin sisustaminen ei onnistunut millään, mutta lopulta hänestä oli hienoa nähdä, kuinka paljon positiivinen lopputulos auttoi perhettä eteenpäin elämässään.

– Se oli tavallaan haaste, mutta myös koulu itselleni.

Hänen mielestään ihmiset haluavat nykyään panostaa kotinsa sisustamiseen kunnolla. Koti on ihmisten turvapaikka.

– Koti ei ole enää kylmä kliininen valkomustakrominen paikka, jossa ei ole esillä esineitä, mattoja, verhoja ja kasveja. Nyt enemmänkin täytetään kotia pehmeydellä ja tuodaan sinne elämänmakuisuutta.

Kotoisan kolmas kausi alkaa MTV:llä tiistaina 28.1. ja jaksot näkyvät tiistaista lähtien myös C Morella.

Lue myös:

    Uusimmat