Suunnitteletko uutta sisustusta? Sisusta harkiten ja säästä rahaa

Sisustusta uudistettaessa tai uuden asunnon sisustusta suunnitellessa kannattaa miettiä tarkkaan mihin rahansa sijoittaa. Toimittaja Sami Sykön kirjoittamassa uutuuskirjassa "Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin" on vinkkejä, joiden avulla voit säästää sisustuksessasi.

Harkitse tarkkaan sisustusvalintojasi, sillä sisustuksen muokkaaminen jälkeenpäin tulee kalliiksi.

Tarvitsetko verhoja?

Kauniit ja näyttävät verhot ovat suhteellisen kallis hankinta. Verhot saattavat myös pienentää tilaa. Jotkut huoneet, kuten makuuhuone, on tarpeellista saada joskus pimeäksi, jolloin verhot tai kaihtimet ovat pakollinen hankinta.

Kaikissa huoneissa verhoja ei kuitenkaan tarvitse. Jos ikkunat ovat kauniit sellaisenaan, ei verhojen hankinta ole pakollista.

Muista koemaalaus

Älä valitse maalia suoraan kaupassa, vaan koemaalaa kotona nähdäksesi, kuinka maali sopii huoneeseen. Maalaa pieniä alueita eri kohtaa huonetta, esimerkiksi katon ja lattian rajoista, sekä huoneen kulmista valon sekä varjon puolelta.

Uudelleenmaalaus tulee kalliiksi, joten maali kannattaa valita huolella.

Korvaa taideteos

Taide voi olla huoneen kiintokohta, mutta se saattaa olla myös kallis sijoitus. Korvaa taulu tai muu ostettu taideteos siten, että maalaat suoraan seinälle erilaisen väripinnan.

Ei haittaa, vaikka sinussa ei olisi taitelijan vikaa: voit maalata seinään esimerkiksi yksinkertaisen suorakulmion.Valitse suorakulmion väri tarkkaan huoneen värimaailman mukaan, niin väripinta menee taideteoksesta.

Paljonko kaappitilaa on tarpeeksi?

Keittiön kaapit ovat sijoitus. Mieti tarkkaan, paljonko kaappitilaa todellisuudessa tarvitset.

Myös kirjahyllyt kannattaa mitoittaa kirjojen mukaan. Näin tilaa ei kulu liikaa, ja materiaalit tulevat halvemmaksi.

Valitse maltilla

Ole kärsivällinen ja odota siihen saakka, kunnes olet löytänyt sisustusesineen, josta todella pidät.

Esimerkiksi valaisimia valitessa kannattaa käyttää aikaa etsimiseen, eikä valita mallia, joka on pian pois muodista.

Lähde: Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin. Tekstit: Sami Sykkö. (Tilat: Hanni Koroma, kuvat: Jaanis Kerkis.) Gummerus Kustannus Oy 2014.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat