Suomalainen hääkuvaaja paljastaa, millaisia ovat olleet ikimuistoisimmat hääkuvauskeikat: "Oltiin jo hyvän maun rajoilla"

1:26
Tämä pari asteli avioon siellä, missä toisensa tapasivatkin.

Hääkuvaaja kertoo, millaisia ovat olleet mieleenpainuvimmat hääkuvauskeikata.

Juha Laitalainen on kuvannut suomalaisten häitä parin vuosikymmenen ajan. Matkan varrella eteen on tullut jos jonkinlaisia kuvauspaikkoja, muun muassa Joulupukin paja ja savusauna.

Yksi erikoisimpia paikkoja, joissa Laitalainen on kuvannut, on savusauna. Pariskunta meni naimisiin hienossa kartanossa Mäntsälässä. Kuvauspäivä päätettiin siihen, että pariskunta meni savusaunaan.

– He menivät sinne ilkosiltaan, vain vihdat kriittisten paikkojen edessä. Sitten sulhanen keksi, että vaihdetaan niin, että pidä sinä vihtaa minulle ja minä pidän sinulle, Laitalainen muistelee MTV Uutisille.

– Siinä oli sitä huumoria. Oltiin jo hyvän maun rajoilla, mutta se oli heidän juttunsa. Yhtäkään kuvaa en ottanut heistä ilkosen alasti, mies huomauttaa.

Häät puutarhassa ja Joulupukin pajassa

Edelliskesänä Laitalainen oli kuvaajana häissä, joissa pari meni naimisiin kasvitieteellisessä puutarhassa. Häiden jatkot järjestettiin Virossa hulppeassa kartanossa. Siellä yövyttiin ja seuraavana päivänä palattiin takaisin Suomeen.

Laitalaisen mieleen ovat jääneet myös eräät häät, joita tanssittiin juhannuksena Rovaniemellä. Morsiuspari halusi ottaa hääkuvan joulupukin kanssa.

– Kun saavuimme Joulupukin pajaan, tapasimme kuvaajan, joka kuvasi työkseen ihmisiä joulupukin kanssa. Tämä yrittäjä ei ensin suostunut siihen, että joku muu ottaa kuvat hääparista. Hieman jouduttiin vääntämään kättä, että kumpi ottaa kuvan.

Laitalainen keksi tilanteeseen hauskan ratkaisun. Hän päätti kysyä lupaa kuvan ottamiseen korkeammalta taholta, itseltään joulupukilta. Että suostuisiko pukki siihen, että hän ottaisi myös parista kuvan, kun varta vasten tänne saakka oltiin tultu.

– Ilman muuta, oli joulupukin vastaus. Päädyttiin siihen, että yrittäjä sai ottaa oman kuvansa ja minä omani.

Häissä muistettiin edesmennyttä sukulaista

Liikuttavimpia ovat Laitalaisen mukaan sellaiset tilanteet, joissa morsian tai sulhanen haluaa muistaa häissä myös omaa vastikään edesmennyttä vanhempaansa.

– Erään parin hääpaikalla on ollut muistopöytä, jolle oli asetettu edesmenneen vanhemman valokuva ja vieressä paloi kynttilä. Häissä soitettiin edesmenneelle rakas laulu ja kaikki olivat pienen hetken hiljaa.

Laitalaisesta on ollut liikuttavaa myös se, että jotkut parit ovat tulleet muutama vuosi häiden jälkeen ottamaan kuvia jälkikasvun kanssa.

– Rovaniemen hääpari kävi nyt viisi vuotta sitten ottamassa minulla perhepotretit Hietaniemen paviljongissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja