Surullinen ilmoitus: Ville Viitaluoman peliura ohi loukkaantumisen takia

Jääkiekon SM-liigaseura HPK:n keskushyökkääjä Ville Viitaluoman pelaajaura on päättynyt loukkaantumisen takia, HPK tiedottaa.

Videolla Tulosruudun kuvaa keskiviikon liigakierrokselta.

Viitaluoma, 37, loukkaantui viime keväänä, eikä hänen alaraajavammaansa pystytä enää kuntouttamaan pelikuntoon. 

Ammattilaisuransa kaudella 2000–2001 HIFK:ssa aloittanut Viitaluoma pelasi SM-liigassa kaikkiaan 745 runkosarjaottelua tehopistein 168+251=419 ja 83 pudotuspeliottelua pinnoin 15+22=37. HPK:ssa Viitaluoma tahkosi kuusi SM-liigakautta, ja hän kuului vielä kesällä HPK:n pelaajasuunnitelmaan vahvasti.

– Olen saanut pelata 18 vuotta jääkiekkoa ammatikseni. Se oli tietysti aluksi unelma, josta tuli todellisuutta ja olen kiitollinen siitä. Uran aikana tuli nähtyä monenlaista joukkuetta ja sarjaa, mutta mikään ei yltänyt HPK:n tasolle. Pelasin HPK:ssa parhaimmat kauteni ja samalla myös Hämeenlinnasta tuli koti, jonne jäämme myös tulevaisuudessa, Viitaluoma kertoo.

Viitaluoman mieleen ovat jääneet myös neljä kautta SHL:ssä ja MM-kisapaikka vuodelta 2013.

– Ruotsin matkat olivat hyviä kokemuksia niin pelin kuin muun elämän kannalta. Maajoukkuekomennukset olivat aina tietynlainen palkinto hyvin menneestä kaudesta. 2013 keväällä pääsin kisoihin asti ja se oli hieno kokemus.

– Ehkä upein jääkiekkokokemukseni on kuitenkin kevät 2010, kun menimme HPK:n kanssa finaaleihin asti. Huikea puolivälieräsarja HIFK:ta vastaan ja sen sisällä tapahtuneet heittelyt 6–1-tappiosta 1–0-voittoon olivat jännittäviä. Molemmat finaalijoukkueet tulivat ihan puskista, eikä mitään koko kauden dominointia ollut alla. Hyvä kausi kaiken kaikkiaan, Viitaluoma muistelee.

Lue myös:

    Uusimmat