Surkeimmat tekosyyt seksistä kieltäytymiselle – sorrutko näihin?

Lyhimmillään seksisessio vaatii vain kymmenisen minuuttia. Seksi myös lisää virkeyttä ja lähentää kumppaneita. Pidätkö sinä nämä faktat aina mielessä kieltäytyessäsi seksistä?

Aina ei todellakaan ole sopiva hetki harrastaa seksiä, mutta useat keksivät seksistä kieltäytymiselle tekosyitä, jotka ovat todellisuudessa jokseenkin huonoja. Ota selvää, sorrutko sinä näihin surkeimpiin tekosyihin kun kieltäydyt seksistä!

"Väsyttää niin kovasti..."

Kun olo on väsynyt, on seksistä helppo kieltäytyä vedoten unentarpeeseen. Olisi kuitenkin hyvä muistaa, että seksi piristää oloa. Jo se, että seksi on mielessä muulloinkin kuin rättiväsyneenä päivän päätteeksi, voi auttaa unohtamaan tyystin tämän tekosyyn.

– Jos ajattelet intiimejä tilanteita vasta ryömittyäsi sänkyyn, vastaa tilanne kylmän moottorin käynnistystä, psykologi Stella Resnick vertaa.

Resnick neuvookin ruokkimaan libidoa seksikkäillä ajatuksilla: päivän mittaan on lupa ajatella esimerkiksi omia fantasioita. On hyvä muistaa, että myös hellä suudelma voi olla arkisen sijaan intohimoinen.

"On niin kova kiire..."

Kiireen keskellä seksielämän virkistämisen salaisuus on priorisointi. Sen sijaan, että listaa päässään käytännön kannalta tärkeimmät tehtävät, olisi hyvä pysähtyä miettimään, kuinka tärkeä osa elämää ja parisuhdetta seksi todella on. On hyvä pitää mielessä myös se, että intiimin hetken ei tarvitse kestää koko iltaa.

– Erityisesti naiset sortuvat usein ajattelemaan, että seksin on oltava spontaania ollakseen nautinnollista. Se ei pidä paikkaansa, seksiekspertti ja kirjailija Trina Read muistuttaa.

"En pidä rinnoistani..."

Jos oma itsetunto on alhaalla, voi seksistä olla hävyttömän helppo kieltäytyä. Itsensä aliarvioiminen ei tee kuitenkaan hyvää siihen sortuvalle eikä parisuhteelle. Tähän tekosyyhyn vetoamista vastaan voi taistella muun muassa korostamalla vartalonsa parhaita puolia sen sijaan, että keskittyisi murehtimiseen. Resnick suosittelee pukeutumaan asuihin, jotka tekevät omasta olosta seksikkään.

– Seksin aikana on hyvä kiinnittää huomio tietoisesti siihen, että miltä tuntuu sen sijaan, että ajattelisi jatkuvasti omaa ulkonäköään, Resnick neuvoo.

"Päätä särkee..."

Vaikka pitkän päivän jäljiltä rasittava päänsärky jäytäisikin hermoja, on tekosyiden keksimisen sijaan hyvä miettiä sitä, voisiko seksin harrastaminen jopa parantaa oloa.

– Mielihyvä helpottaa myös kipua, Resnick muistuttaa.

"En ole sillä tuulella..."

Jos tuntuu siltä, ettei hetki seksin harrastamiselle ole koskaan oikea, sortuu mitä todennäköisimmin yhteen surkeimmista tekosyistä. Mielialaan voi nimittäin vaikuttaa yllättävin keinoin: kosketus omaan kumppaniin voi muuttaa tilanteen aivan toisenlaiseksi.

– Ihokosketuksessa vapautuu feromoneja, jotka laukaisevat himoja, Resnick vinkkaa.

Lue myös:

AVA

Kuva: Shutterstock

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja