Mainos

Supo: Suomessa yhä enemmän henkilöitä, joilla terroriyhteyksiä

Suojelupoliisin mukaan Suomessa on aiempia vuosia enemmän henkilöitä, joilla on kansainvälisiä yhteyksiä terrorijärjestöihin.

Henkilöt pyrkivät Suomessa tukemaan eri tavoin ulkomaisten radikaalien järjestöjen toimintaa, ilmenee Suojelupoliisin viime vuoden vuosikertomuksesta, joka julkaistiin tänään. Osa näistä henkilöistä tukee terroristiryhmiä myös konfliktialueilla osallistumalla näiden aseelliseen toimintaan.

Suojelupoliisi kertoo, että yksittäisten radikalisoituneiden henkilöiden muodostamaa uhkaa ja motiiveja on vaikea ennakoida. Poliisi tähdentää, että terrorismiin liittyvät tapahtumat muualla voivat vaikuttaa Suomen turvallisuustilanteeseen nopeasti ja ennakoimattomalla tavalla.

Organisoituneen radikaali-islamistisen tai muun terrorismin uhka Suomea tai sen väestöä kohtaan on kuitenkin edelleen vähäinen.

Terrorismitutkinta yhä kesken

Suojelupoliisin ja keskusrikospoliisin yhteinen ja ensimmäinen terrorismitutkinta on yhä kesken. Vyyhdessä on ollut kyse epäillystä islamistisen al-Shabaab -järjestön tukemisesta monin eri tavoin. Jutussa on tutkittu paitsi terrorismin rahoittamista myös terrorismiin värväämistä sekä terroristisessa tarkoituksessa tehtävän törkeän rikoksen valmistelua.

Poliisi on muun muassa epäillyt, että Suomesta on ollut tarkoitus lähettää teinejä al-Shabaabin leireille koulutettavaksi. Tutkinnassa on kuulusteltu yhteensä seitsemää henkilöä rikoksesta epäiltynä Suomessa ja ulkomailla. Pari ihmistä on ollut Suomessa vangittuna esitutkinnan aikana.

Rikoksesta epäillyt henkilöt ovat välittäneet Suomesta Somaliaan korkeintaan muutamia tuhansia euroja rahaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.