Supervoimia ei tarvittu, superauto riitti: Lamborghini auttoi pelastamaan potilaan Italiassa

Poliisin Lamborghini auttoi pelastamaan potilaan Italiassa 1:47
Poliisin Lamborghini auttoi pelastamaan potilaan Italiassa.

Italiassa poliisi käyttää tavanomaisten poliisiautojen rinnalla myös tehokkaita urheiluautoja.

Italian poliisi ryhtyi korvaamaan vanhoja Lamborghini Gallardojaan tuoreemmilla Huracaneilla vuonna 2014.

Poliisivarusteiset superautot eivät ole partioautoja muiden joukossa, vaan niitä käytetään promootioiden lisäksi muun muassa sairaalasta toiseen tehtäviin kuljetuksiin, joilla on tavallista suurempi kiire. 

Tuorein esimerkki arvokkaiden urheiluautojen tarjoamasta hyödystä on viime viikolta, kun poliisi sai tehtäväkseen kuljettaa munuaisen Padovasta Milanoon. Matkaa kaupunkien välillä on noin 230 kilometriä, eikä tehtävään syystä tai toisesta haluttu sitoa helikopteria.

– Kiitos Lamborghini Huracanimme, munuainen ehti luovuttajalta vastaanottajalle ajoissa. Henkiä pelastaaksesi et tarvitse supervoimia, vaan solidaarisuus, teknologia ja tehokkuus auttavat siinä, poliisi twiittasi.

Jäähdytetty etukontti

Auton tavaratila löytyy muiden Lamborghinien keulasta tapaan "konepellin" alta. Se ei kuitenkaan ole tarkoitettu matkustajien matkatavaroille, vaan säilytystila on jäähdytetty ja muokattu ihmiselinten kuljetusta varten. Autoilla saatetaan kuljettaa myös lisäverta onnettomuuspaikoille, minkä lisäksi superpoliisiautot on varustettu myös defibrillaattorilla.

Huracanin huippunopeus on 325 kilometriä tunnissa, ja nollasta sataseen se ampaisee 3,2 sekunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat