Supertabletit tulivat myyntiin, kumpi kannattaa ostaa? Katso yllättävä tulos

Kannettava tietokone on pitänyt pintansa tablettien rutistuksessa. Viime aikoina tablettien myynti on tasaantunut ja valmistajat etsivät uusia tapoja nostaa niiden myyntiä.

Microsoft houkuttelee kannettavan tietokoneen käyttäjiä uudella Surface Pro 4 -tabletilla, jonka ideana on yhdistää tabletin ja kannettavan parhaat puolet samaan laitteeseen. Surface Pro 4:n todellinen kilpailija on äskettäin Suomessakin myyntiin tullut iPad Pro, joka on Applen vastaveto Microsoftin tehotabletille.

Microsoft on yrittänyt syrjäyttää kannettavia tietokoneita jo ensimmäisestä Surface Prosta lähtien. Idea on toiminut kohtuullisesti, sillä Surface Pro -laitteet ovat myyneet maailmalla hyvin verrattuna Microsoftin Lumia -älypuhelimiin.

Vaikka Microsoftin tuoreimmat tulostiedot eivät kertoneet massiivisesta Surface Pro -ostoaallosta, alkuvuonna laite myi hyvin. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna myynnin kasvu oli 44 prosenttia. Uusimman Surface Pro 4:n odotetaan lisäävän myyntiä.

Odotettavissa on, että myyntilukujen valossa Apple tulee voittamaan supertablettien keskinäisen kilpailun. Ostajan kannattaa kuitenkin verrata tarkasti laitteen ominaisuuksia ja pohtia, kumpi laite sopii paremmin omiin tarpeisiin.

Teknavin selvityksen perusteella Microsoft Surface Pro 4 vie selvän voiton Applen uutuustabletista.

Nämä puoltavat Surface Pro 4n valintaa

+ Windows 10 on parempi valinta käyttäjälle, joka haluaa hybiriditabletistaan aidosti kannettavan korvaajan. Surface Pro 4 pyörii Windows 10:n täysversiolla ja takaa hyvän tuottavuuden yhteistyössä Microsoft Office -ohjelmien kanssa. Käyttäjä voi ajaa tabletissa kaikkia tuttuja työpöytäohjelmia ilman joidenkin mobiililaitteiden rajoituksia. IPad Pro toimii iOS9 -mobiilikäyttöjärjestelmällä eikä pöytäkoneista ja Applen kannettavista tutulla El Capitan -ohjelmistolla.

+ Moniajo. Surface Pro 4:llä voi ajaa samanaikaisesti useita työpöytäsovelluksia omissa ikkunoissaan. Apple iPad Prolla tämä ei onnistu, vaikka uuden iOS9 -käyttöjärjestelmän myötä kahta sovellusta voikin käyttää jaetulla ruudulla.

+ Etukamera. Surface Pro 4:ssä on viiden megapikselin etukamera verrattuna iPad Pron 1,2 megapikseliin. Videoneuvottelukameralla on merkitystä laitteessa, jota käytetään pääasiassa työskentelyyn.

+ Tallennustila. Microsoft ei ole tinkinyt tallennustilan määrässä, sillä nelos-Prohon saa enimmillään peräti yhden teratavun tallennusmuistia.

+ Liitännät. Surface Pro 4 komeilee liitäntöjen määrällä. Laitteessa on usb-portti (3.0), microSC-muistikorttipaikka, Mini Display -näyttöliitäntä ja kuulokeliitäntä. Apple tarjoaa vain kuulokeliitännän ja lightning-portin.

+ Taustatuen säätö. Surface Pro 4:n taustatukea voi säätää portaattomasti. IPad Prossa tätä mahdollisuutta ei ole.

+ Tarvikkeiden edullisempi hinta. Surface Pro 4:n mukana tulee kosketuskynä, mutta iPad Pron ostajan on hankittava Apple Pencil lisämaksua vastaan.

+ Teho. Surface Pro 4 tarjoaa aidon kannettavan suorituskyvyn, etenkin kalleimmalla Intel Core i7 -prosessorilla. Sen sijaan iPad Pro on lähempänä perinteistä tablettia.

+ Näppäimistökannen ominaisuudet. Uuden Surface Pron näppäimistökansi on kolmosversion tavoin taustavalaistu ja siinä on sormenjälkitunnistin. Kumpaakaan näistä ominaisuuksista ei löydy iPad Pron näppäimistöstä.

+ Kosketuskynän toimivuus. Surface Pro 4: kosketuskynässä on pyyhekumitoiminto ja sen saa kiinni magneetilla tabletin reunaan. Applen iPad Pron kynälle ei ole omaa paikkaa eikä siinä ole yhtä monipuolisia toimintoja.

Nämä puoltavat iPad Pron valintaa

+ Sovellustarjonta. Applen ekosysteemi on edelleen ylivertainen muihin mobiilialustoihin nähden. Sovelluksia on paljon, ne on helppo asentaa ja ne toimivat saumattomasti Applen tuotteiden kanssa. Lisäksi maksujärjestelmät on nivottu tiiviisti yhteen App Storen kanssa.

+ Kannettavuus. Alle 7 millin paksuinen iPad Pro on selvästi ohuempi kuin 8,4-millinen Surface Pro 4. Painoero on sekin iPadin puolella (713/766 grammaa).

+ Akun kesto. IPad Pron akussa riittää virtaa noin tunnin pidempään käyttöaikaan verrattuna Surface Pro 4:ään.

Lue myös:

    Uusimmat