Supersuositun Coca-colan joulurekan kiertuepaikkoja paljastettu – "Joukossa tosi kiva yllätys"

0:36
Coca Colan joulurekka vieraili viime jouluna ensimmäistä kertaa Suomessa!

Suosittu Coca-cola-rekka kiertää jälleen Suomea joulukuun ajan. Viime vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa nähty rekka

Coca-cola Finlandin viestintä- ja yhteiskuntasuhteiden päällikkö Théa Natri kertoo MTV Uutisille, että rekan viisi pysähdyspaikkaa on jo tiedossa, mutta loput paljastetaan vasta myöhemmin.

Suomea kiertävä rekka jakaa ihmisille ilmaisia juomia.

Kiertue alkaa Vantaalta

Rekan kiertue alkaa 7. joulukuuta Vantaalta. Muita tiedossa olevia pysähdyspaikkoja ovat Kouvola (9.12.), Joensuu (10.12.), Tuuri / Alavus (12.12.) ja Seinäjoki (13.12.).

Vielä on paljastamatta viisi kaupunkia.

– Viimeistään huomenna aamulla saadaan koko reitti selville ja julkistettua.

Natri paljastaa, että kymmenestä tämän joulun kiertuepaikasta rekka on vieraillut viime vuonna kahdessa. Toinen näistä on Tuuri.

Kansalaiset saavat äänestää yhden paikan

Kansalaiset saavat osallistua yhden kiertuepaikan valintaan. Mahdollinen pysähdyspaikka on joko Forssa, Heinola, Mikkeli, Nokia tai Pori, jotka ovat äänestyksessä mukana.

– Äänestys tullaan tekemään Spotify-äänestyksellä eli jokaiselle kaupungille luodaan joulusoittolista, ja se jonka soittolista on eniten kuunneltu, siellä joulurekka pysähtyy.

"Joukossa yksi yllätys"

Joulurekan kiertue päättyy 21. joulukuuta. Natri kertoo, että pysähdyspaikkojen joukossa on yksi yllättävä paikka, joka selviää myöhemmin.

– Myönnän, että [pysähdyspaikkojen] joukossa on yksi tosi kiva yllätys! Se on suomalaisessakin mittakaavassa harvinaista. Luulen, että sen paikkakunnan ihmisetkin tulevat olemaan yllättyneitä.

Kiertuepaikkojen valintaa määrittää se, miten pysähdyspaikat sijoittuvat maantieteellisesti keskenään, koska rekka kulkee maanteitä pitkin.

– Viime vuonna oli kohtalaisen haastavaa, kun käytiin Rovaniemellä asti, ja sieltä tulee pitkät matkat eikä rekan kuljettajat pysty määräänsä enempää ajamaan.

Joulurekkaa ajaa kaksi kuljettajaa, jotka vuorottelevat.

Rekalle uudenlainen ilme

Joulurekka muutetaan Coca-cola-rekaksi ennen kiertueen alkamista. Natri paljastaa, että tänä jouluna rekka saa hieman uudenlaisen ilmeen.

– Siitä rakennetaan uusi ja esimerkiksi joulupukkikuva on eri kuin viime vuonna.

Natrin mukaan kuvan on tänäkin vuonna suunnitellut Haddon Sundblom, joka loi ensimmäisen joulupukkihahmon kuvan jo 30-luvulla.

Kyseinen ajoneuvo on vuodelta 1978 peräisin oleva niin sanottu jenkkimallinen Kenwort VW900A -rekka. Sen pituus on 19 metriä.

Maailmalla Coca-colan joulurekkoja on nähty jo 20 vuoden ajan.

Rekan kiertuepaikoista uutisoi aiemmin muun muassa Helsingin Sanomat ja Kouvolan Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja